RG-JENTER PÅ TUR: Fra venstre, Malin Sandahl, Karoline Stenbro-Larsen, Helena Hågensen, Carmen Krogh og Celina Krogh.

Rett øst for RG-gruppen!

RG-gruppen i Kolbotn IL sparer ikke på noe i sesongoppkjøringen. Nylig var jentene på treningsleir hos CSKA United Sports Club i Sofia!

Publisert

– Jeg har gitt beskjed via SMS til alle jentene at leieren skal være ganske tøff. De må være forberedt på å trene i opptil seks timer hver dag, fortalte hovedtrener Hanna Nemchenko til Oppegård Avis før avreise 6. august.

I en uke har hun og seks rekrutter, fem født i 2006 og én i 2008, trent hardt hos CSKA United Sports Club i Bulgaria.

– Kjenner jentene

Nemchenko og Kolbotn RG har god kontakt med RG-miljøet i Sofia, og de bulgarske trenerne kjenner KIL-jentene godt etter flere trenerbesøk til Norge og Sofiemyrhallen.

Les også: Se bildespesial fra RG-showet i Sofiemyrhallen

– Jeg vil at jentene får oppleve treningskulturen der nede. Jeg vil også at rekruttene får laget nye programmer. Trenerne i Bulgaria er veldig flinke på å finne på nye tilpassede programmer til jentene, sier Nemchenko

Hun tilføyer at jentene får sett hvordan de bulgarske jentene trener, og hvor disiplinerte de er. KIL-treneren som også hadde med RG-jenter til Bulgaria i fjor, forteller om en merkbar effekt:

Les også: Se RG-utøvernes hel-proffe Mannequin Challenge

– Vi opplevde en endring i disiplin hos jentene etter fjorårets tur. «Disiplinviruset» spredde seg, og jentene som var med hadde en smittende effekt på de andre da de kom tilbake, sier Nemchenko.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

SPREKE JENTER: Det er ikke så mange av avisens lesere som kan gjenta dette etter jentene....

 

Fin form

Det var en tropp i fin form som forlot Kolbotn den 6. august, til tross for dårlige treningsforhold som følge av stengt sofiemyrhall i sommer.

Les også: Se RG-utøvernes rørende hyllest til Tone Borgen Landerud

– Jentene har holdt seg aktive i sommerferien til tross for mangel på ledige lokaler å trene i. Jentene har til og med sendt meg videoopptak av deres treningsøkter hjemme, sier Nemchenko lattermildt.

Sosialt opplegg

Nemchenko vil først og fremst at jentene har det moro og sosialt på turen. Hun sier at de har leid leiligheter i samme bygning i stedet for å bestille hotell fordi jentene får da snakket mye mer sammen.

Før avreise hadde de også avtalt å legge inn en fridag under oppholdet. Hva den ble brukt til, kommer det kanksje en rapport om senere?

Noen konkurranse ble det ikke under oppholdet, ettersom dette var en ren treningsleir.

Powered by Labrador CMS