TILBAKE: Isabell Herlovsen er tilbake i landslagsvarmen etter en turbulent tid i Vålerenga.
TILBAKE: Isabell Herlovsen er tilbake i landslagsvarmen etter en turbulent tid i Vålerenga.

Tre KIL-damer på landslaget

Landslagssjef Martin Sjögren har tatt ut tre spillere fra Kolbotn til kvinnelandslagets samling i Algarve.

Publisert

Kolbotns gode keeper Aurora Mikalsen er blant de utvalgte. Det samme er nyervervelsen Isabell Herlovsen (bildet over) og Karina Sævik.

Keeper Aurora Mikalsen er inne i landslagsvarmen.
Keeper Aurora Mikalsen er inne i landslagsvarmen.

– Vi har noen spillere tilbake i troppen. Maren Mjelde og Maria Thorisdottir har slitt med skader, men de er med likevel. Det er viktig for oss å ha dem med. I tillegg er Isabell Herlovsen med igjen, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Ifølge Norges landslagssjef har Karina Sævik prestert så godt for U23-landslaget på La Manga tidligere i vinter, at han hadde lyst å se henne på det øverste nivået.

– Karina Sævik med som et resultat av en veldig god turnering for U23-landslaget på La Manga. Det viser igjen at det er viktig å prestere for U23, fortsetter han.

Møter god motstand

Norge skal møte Danmark 27. februar, Kina 1. mars og har en plasseringskamp 6. mars. Nå er troppen tatt ut. Tidligere år har det vært fire kamper under Algarve Cup. Denne gangen er det kun tre.

– Sammen med arrangørene har vi valgt å gå fra fire til tre kamper. Vi tror vi kan få mer ut av samlingen med lengre periode mellom kampene, forklarer Sjögren.

Han ser frem til tøffe tester for de norske jentene.

– Vi møter god motstand, med Danmark først og så Kina. Kina minner litt om Sør-Korea og blir en viktig del av VM-forberedelsene. Vi hadde en veldig god samling på La Manga. Nå blir det viktig å fortsette på samme måte og ta neste steg i VM-forberedelsene. Alt handler nå om å være best mulig i VM til sommeren, avslutter Sjögren.