NY TENNISHALL PÅ SOFIEMYR

SLIK KAN DET SE UT: På bildet kan du se hvordan det nye anlegget kan se ut om ett år. Her sett fra Kongeveien.

– Kan stå ferdig til neste høst

Anleggsarbeidene med den nye tennishallen på Sofiemyr kan bli satt i gang i desember. Etter å ha jobbet med dette i ti år kan Kolbotn Tennisklubb endelig se at prosjekt-proppen har løsnet.

Publisert Sist oppdatert

Den nye tennishallen skal bygges på grusbanen ved Sofiemyr idrettspark. Opprinnelig skulle prosjektet ved navnet Coop Øst Arena realiseres av Kolbotn Tennisklubb (KTK) i samarbeid med Kolbotn Idrettslag (KIL). Det sistnevnte ville ha en forlengelse av tennishallen mot nord, med plass til et nytt klubbhus, garderober, toaletter, tribuner, lager og en kiosk.

Samarbeidsprosjektet om et nytt anlegg på hele 3.475 kvadratmeter i areal, hvorav KIL skulle eie 970 kvadratmeter fordelt på to etasjer, skulle ferdigstilles senhøsten 2020, men etter flere år med utsettelser valgte KIL tidligere i år å sette sin del av prosjektet på is.

Les også: Utsetter Coop Øst Arena på ubestemt tid

Nå er det kun Kolbotn Tennisklubb (KTK) som skal realisere sitt prosjekt og bygge en ny tennishall med totalt fire tennisbaner. Den nye tennishallen skal holdes åpen hele året.

NÅ UTEN KIL: Prosjektet skal nå gjennomføres uten KIL. På bildet ser du Leif Wedøe (f.v.) og Einar Granlien fra Kolbotn Tennisklubb sammen med Einar Engedahl (bak) og Harald Vaadal fra KIL.
BLIR UTEN TRIBUNER: Slik kan den nye tennishallen se ut. Den skal ha fire tennisbaner (to på hver side) som skal være åpne året rundt. Forlengelsen med tribunene, som du kan se til høyre på bildet, vil nå ikke bli en del av prosjektet.
BLE LAGT PÅ IS: Coop Øst Arena, som skulle ferdigstilles mot slutten av dette året, er utsatt som følge av økonomien. – Vi er veldig skuffet, men vi gir oss ikke, sa anleggsansvarlig i KIL, Einar Engedahl, og lederen av anleggskomiteen i KIL, Morten Keiserud.

Jobbet i over ti år

Styret i tennisklubben er svært glad for å endelig sette i gang, etter over ti år med jobbing. I mai sendte de inn en rammesøknad og fikk respons fra kommunen i august. Nå har de begynt forberedende arbeider med å rydde tomten på sørsiden av grusbanen der anlegget skal bygges.

– Nesten alt er klart til å sette i gang med anleggsarbeidene. Vi har holdt på med dette prosjektet i over ti år og gleder oss veldig til å få en ny hall. Vi har 280 medlemmer per i dag. Det er veldig viktig for oss at vi får oppdaterte fasiliteter for både barn, unge og voksne, sier Einar Granlien (57), som er nestleder i styret hos KTK.

Selv har han spilt tennis i 50 år og har et brennende engasjement for TBK, men påpeker at de har medlemmer i klubben fra fem år til godt over 85 år.

96 pæler

Foreløpig jobber klubben med å finne praktiske løsninger i samarbeid med kommunen. Tirsdag 11. oktober kom de til enighet om strømtilførsel til både anlegget og den nye Tømtebanen. Regningen for dette skal betales av KIL, KTK og kommunen.

– Det gjenstår også enkelte avklaringer, både tekniske og administrative, som vi håper på å bli ferdig med i løpet av kort tid. Disse handler om parkeringsplassene ved anlegget, avkjøring og VA (vann og avløp). Siden prosjektet har blitt endret søker vi også om dispensasjon til områdereguleringsplanen. Vi og KIL skulle blant annet opparbeide cirka 80 p-plasser i samarbeid med kommunen, men antall p-plasser skal nå være redusert til ti (inkludert to HC-plasser) siden søknaden kun gjelder tennishallen, sier Leif Wedøe, som sitter i hallkomiteen.

REDUSERT PARKERING: Antall parkeringsplasser på dagens grusbane skal være redusert til kun ti. To av disse skal være HC-plasser.

Tennisklubben håper på at igangsettingstillatelsen skal være på plass i november, slik at anleggsarbeidene kan settes i gang i desember.

– Da kan vi begynne å pæle i desember til mars, slik at selve hallen kan settes opp på 96 pæler i mai eller juni. Går alt etter planen, kan prosjektet bli ferdigstilt til høsten.

Lånegaranti

Hallen blir bygget etter modell på Nesodden Tennisklubb, som sto ferdig i 2013. Selve bygget skal være cirka 36 ganger 80 meter stort. Det skal være oppført i tre etasjer, med heis fra første til andre etasje og god tilrettelegging for funksjonshemmede. I tillegg til de fire banene vil det bli flere nødvendige fasiliteter.

– I første etasje vil det være toaletter og dusjer, styrkerom og lager. I andre etasje vil det være oppholdsrom med utsikt til banene samt kjøkken og kafé, mens tredje etasje vil ha tekniske rom, sier Granlien.

Prosjektet fikk tidligere en kommunal garanti for låneopptak på inntil 20 millioner kroner for KIL og 40 millioner kroner for tennisklubben. Når KIL ikke lenger er en del av samarbeidet, vil låneopptaket til prosjektet bli redusert til 40 millioner kroner.

– Vi skal holde oss innenfor budsjettet vårt. I tillegg til låneopptaket vårt på 40 millioner kroner har vi fått 11,3 millioner kroner i tippemidler. Vi har også opparbeidet vår egenkapital, som kan brukes på prosjektet ved behov, sier Granlien.

Over 35 år med boblen

– Klubben ble stiftet i 1970 og i mange år har vi drømt om en ordentlig hall. Vi har stelt og tatt vare på "boblen" vår ved Ingierkollen i 35 år. Boblehallen er helt utslitt etter å ha vært driftet i mange år på «overtid», så den lever nå sin siste sesong, sier Granlien.

SISTE SESONG FOR BOBLEN: Lørdag 17. september ble boblehallen satt opp for siste gang.
SATT OPP PÅ DUGNAD: Boblehallen ved Ingierkollen gir ly til Kolbotn Tennisklubb gjennom høsten og vinteren. Denne høsten ble den satt opp for siste gang.
INGENIØRER I KLUBBEN: Heldigvis er det mange ingeniører i tennisklubben. Det var mye jekking og tilpasning, og mange var i sving 17. september for å få boblen på plass.
60 VAR MED: Mange måtte til for å dra ut boblen. Over 60 personer var med på dugnaden.

Boblen, som ble satt opp av klubbens medlemmer på dugnad i 1987, kostet rundt én million kroner og ble finansiert av klubbens egne midler. Siden den gang har den gitt mye tennisglede til tusenvis av barn og voksne.

I tillegg har klubben benyttet seg av tennisanleggene på Nordstrand og i Ski, men kapasiteten i begge hallene er sprengt.

– Et nytt bygg på Sofiemyr vil bli et formidabelt løft, først og fremst for tennisklubben og idrettslaget, men også for alle de andre klubbene som ønsker å bruke det, sier Granlien og Wedøe.

Har ikke plass til alle

Den lokale tenniskolen har 170 elever i alderen fra fem til 19 år. Dag Kristensen (68) fra Solbråtan har i flere år vært hovedtrener for tenniskolen. Ifølge ham er interessen for tennis økende.

– Dette kan skyldes i at vi har Casper Ruud, en norsk tennisspiller fra Snarøya som er rangert som nummer tre i verden. Mange ungdommer ser opp til ham. Dessverre har vi ikke plass til å ta imot nye elever. Flere barn står på venteliste, men om ett år får vi en helt annen drive når den nye hallen står ferdig, sier Kristensen.

Han sier at tenniskolen har hatt et vellykket samarbeid om tennis på SFO for de to nærliggende barneskoler (Vassbonn og Kolbotn). Nylig har de også klart å integrere fire ukrainske ungdommer. I slutten av september deltok disse sammen med de norske ungdommene i en "bobledugnad" da boblen ved Ingierkollen ble tatt opp for siste gang.

Powered by Labrador CMS