FRA KOLBOTN: Mariann Hole er fra Kolbotn, men bor nå i Oslo. Her fra filmen 'Teddybjørnens jul', som du blant annet kan se på Kolben kino.
FRA KOLBOTN: Mariann Hole er fra Kolbotn, men bor nå i Oslo. Her fra filmen "Teddybjørnens jul", som du blant annet kan se på Kolben kino.

Mariann Hole i sin største rolle på kino

Filmen «Teddybjørnens Jul» er å se på kino i disse dager, og i rollen som mor til lille Mariann, finner du vår egen Mariann Hole fra Kolbotn.

Publisert

For ordens skyld, Mariann Hole bor nå i Oslo, men hun har mange nostalgiske minner fra oppveksten på Kolbotn. Men først litt om filmen hun nå spiller i. Den er tross alt den største rollen hun har hatt på kino.

JULESTEMNING: Mariann Hole så selv filmen for andre gang i helgen. Hun tror mange vil kunne kose seg med filmen som hun beskriver som rolig og koselig.
JULESTEMNING: Mariann Hole så selv filmen for andre gang i helgen. Hun tror mange vil kunne kose seg med filmen som hun beskriver som rolig og koselig.

En film for de fleste

Det er flere kjente navn å finne i filmen som er basert på Alf Prøysens kjente vise. Blant annet har John Brungot gitt stemmen til Teddy i filmen. Og Mariann Hole spiller altså rollen som mor, og med det har hun landet sin største rolle på kino.

– Filmen ble faktisk laget på denne tiden i fjor. Det er blitt en veldig koselig familiefilm, som jeg selv så for andre gang i helgen. Da med barn og besteforeldre også.

Og skal vi tro Hole selv, så ble det hele en forvirrende opplevelse for treåringen i setet ved siden av henne, som slet med å forstå at mamma kunne være både på den store skjermen og sitte ved siden av henne på samme tid.

Filmen har allerede mange besøkende, og hun gjetter på at det kan være en fin film i førjula, og som passer for de fleste.

MARIANN: Marte Klerck-Nilssen spiller rollen som Mariann.
MARIANN: Marte Klerck-Nilssen spiller rollen som Mariann.

Teddybjørnens vise

Teddybjørnens jul er basert på Teddybjørnens vise. Hole tror det som tippet lasset for at hun fikk sin rolle i filmen, var hennes eget forhold til sangen.

– Jeg heter jo Mariann, så når jeg har trengt en sang til konfirmasjon eller når jeg giftet meg, så har mamma og pappa alltid laget sangen på Teddybjørnens vise. Jeg er veldig glad i den sangen og har sunget den for mine egne barn, akkurat som mine foreldre sang den til meg, forteller Hole.

Da Hole på audition spurte Marte (Klerck-Nilssen) som spiller rollen som Mariann, om hun hadde hørt sangen, så hadde hun ikke det. Dermed ble det live-konsert for den lille jenta, og rollen som mor tror Hole ble sikret der og da.

– Det var i alle fall et ekstra pluss at jeg sang, tror hun.

Mange minner fra Kolbotn

– Selv om jeg er fra Kolbotn, så flyttet jeg til Oslo når jeg giftet meg med en skikkelig by-mann, ler Hole.

Hun forteller at hun husker godt tiden fra hun gikk på skole her, og hun besøker fortsatt gravlunden hvor hennes besteforeldre ligger.

– Jeg er oppvokst i en blindgate i Solkollen hvor vi akte hele vinteren. Og vi gikk julebukk, det gjør ingen lenger. Jeg har mange varme minner fra den tiden, og synes alltid det er koselig å dra hjem og vise barna gamle barndoms steder, forteller hun.

– I år blir julefeiringen hjemme i leiligheten vår på Bislett, med barn og besteforeldre. Og så spiller jeg forestillingen "Julemiddag" på Nationaltheatret til og med nyttårsaften. En utrolig fin forestilling som er perfekt å komme å se i romjula, skyter hun inn.

SPESIALVISNING: Vegard Strand Eide kommer til Kolben kino for å møte publikum førstkommende lørdag.
SPESIALVISNING: Vegard Strand Eide kommer til Kolben kino for å møte publikum førstkommende lørdag.

Spesialvisning på Kolben kino

Førstkommende lørdag kl. 15.00 kommer unge Vegard Strand Eide til Kolben kino for å møte publikum i forbindelse med en spesialvisning av Teddybjørnens jul. Han er en av hovedrolleinnehaverne i filmen, og spiller sønnen til Marianns karakter.

Fikk du lyst til å se filmen, går den også på Kolben kino.

Powered by Labrador CMS