NY DIRIGENT: Bent Erik Hodnebrog er Sofiemyr kammerkors nye dirigent.
NY DIRIGENT: Bent Erik Hodnebrog er Sofiemyr kammerkors nye dirigent.

Nye toner i Sofiemyr kirke

Bent Erik Hodnebrog er Sofiemyr kammerkors nye dirigent. Nå forbereder de seg til Allehelgenskonsert.

Publisert

Sofiemyr kammerkor fikk ny dirigent i år. Bent Erik Hodnebrog, tidligere kantor i Greverud kirke og nyansatt kantor i Sofiemyr kirke, har overtatt som korets musikalske leder etter Bernt Nordset, som nylig gikk av som dirigent etter over 25 år.

Lang erfaring

Bent Erik er en glad og trivelig kar fra Grimstad. Sørlandsdialekten er ganske avslappet etter flere år på Østlandet, men han kan fort skifte over til syklisten Dag Otto Lauritzens målform. Bent Erik har lang erfaring med kor for barn, ungdom og voksne, og det har blitt en del konserter i Greverud kirke det siste tiåret.

Han elsker å sitte på orgelkrakken eller ved pianoet – gjerne i samklang med andre musikere og sangere. Noen ganger fremføres spennende og flotte stykker han selv har komponert for bl.a. orgel og blåsere eller for kor. Flere barn i kommunen har de siste årene fått orgeltimer hos Bent Erik; en mulighet som ikke gir seg så ofte for den yngre garde. Hvem vet, kanskje er det noen fremtidige organister som har fått prøve seg hos Bent Erik!

Første konsert

Bent Erik instruerer nå Sofiemyr kammerkor for et krevende verk som skal være hans første konsert med koret. Allehelgensdag skal koret fremføre et requiem i Sofiemyr kirke av den franske komponisten Maurice Duruflé (1902 – 1986).

Koret jobber nå intenst med dette krevende verket; her er det rikelig med satser som varierer i taktskifte og akkorder med utfordrende harmoniseringer. Koret jobber nå intenst med å «sy sammen» helheten; det terpes og finslipes her og der, og vanskelige partier gjennomkjøres igjen og igjen.

– Det merkes at jo mer man trenger inn i dette, jo vakrere blir det. Det skal bli veldig morsomt å fremføre et så flott verk for tilhørere i Oppegård, sier Kristian Jepsen i bassrekka på koret.

– Noen ganger sprer korstemmene seg til polyfoniske akkorder med et herlig klangbilde som berører og engasjerer. Dette understreker verkets tekster og budskap på en måte som bare musikken kan formidle.

Dyktige musikere

Etter hvert skal koret begynne å øve sammen med to solister, fem strykere og organist. I Oppegård er vi så heldige å ha mange dyktige musikere blant oss. I skrivende stund vet vi at mezzosopranen Thuva Hogne allerede har sagt ja til å være med, likeledes Habbestad-søsknene Ingvild på fiolin og Erlend på cello. Endelig blir den nye organisten i Greverud, Thor Henning Isachsen, med. Dette lover bra!

Foruten Duruflés Requiem fremfører koret også Cantique de Jean Racine av Gabriel Fauré og noen salmer, og musikerne og solistene gir ytterligere av sitt rikholdige repertoar.

– Vi håper mange finner veien til konserten på Allehelgensdag. Dette blir en fin anledning til å høre koret under en ny dirigent, og det musikalske programmet er satt sammen for å gi publikum en god musikalsk og emosjonell opplevelse som passer godt til denne spesielle dagen, sier Jepsen.

Powered by Labrador CMS