ENDELIG GJENÅPNING: Anita Ertsland hos Sjarm & Sjel hadde god grunn til å smile bak visiret. Mandag kunne hun gjenåpne butikken på Kolbotn Torg.

– Deilig å være tilbake igjen

Etter seks uker med stengte dører var det mange glade butikkarbeidere som åpnet dørene mandag morgen.

Publisert

Klokken er like før 10:00 på Kolbotn Torg: De siste ukene har mange butikker holdt helt stengt. Noen har tilbudt klikk og hent. Strenge koronarestriksjoner har ført til veldig stille dager på det ellers så livlige lokalsenteret.

Før helgen kom derimot gladbeskjeden fra kommunen: Nordre Follo går fra tiltaksnivå 5 A til nivå 5B uten lokale tilstramminger fra og med mandag 26. april. Dette betyr blant annet at butikker kan gjenåpne fra i dag. Det kan også serveringssteder, men skjenking av alkohol er fortsatt forbudt.

Pusset opp butikken

Mandag klokken 10 var det mange store smil bak munnbindene på senteret.

– Vi er veldig glade for å kunne åpne igjen, sier butikkmedarbeider Silje Weidal hos Kitch'n.

ÅPNET GITTERET: Etter seks uker som permittert var Silje Weidal veldig glad for å åpne dørene til Kitch'n på Kolbotn Torg mandag formiddag.

Kjøkkenspesialisten på Kolbotn Torg har brukt stengeperioden effektivt og har pusset opp butikken.

– Det er spennende å se hvordan kundene tar imot oppussingen og ommøbleringen vår.

Silje har vært permittert under nedstengingen, men kjedet seg så mye hjemme at hun ble med på litt av ansiktsløftingen av butikken.

– Nå er det veldig deilig å være tilbake igjen. Det har vært stor pågang ved andre gjenåpninger under pandemien, så vi regner med det blir hektisk denne gange også, sier medarbeideren som til daglig bor i Drøbak.

Klikk og hent

Kitch'n har hele veien tilbudt klikk og hent, noe mange kunder har benyttet seg av.

– Det var litt rolig i starten, men jo lenger vi var stengt, dess mer skjønte kundene at dette var veien å gå. Spesielt de siste tre-fire ukene har det vært stor pågang med klikk og hent.

Noen skritt under kjøkkenbutikken åpnet også Sjarm & Sjel gitteret mandag formiddag. Innehaver Anita Ertsland smilte stort bak visirer.

– Nå håper vi å være ferdig med seks stille uker. Nå er både vi og kundene utålmodig. Derfor er vi veldig glade for å kunne åpne igjen.

– Vi skal fortsette å være flinke med håndsprit og renhold, og krysser fingrene for at vi får holde åpent fremover, sier Anita.

– Som en bunkers

Oppe på øvre nivå ved siden av Coop Mega ligger den lokale mobilspesialisten Micromax. Da Oppegård Avis stakk innom med god avstand var Lisbeth og Tom Thoresen fra Kolbotn på besøk for å få support på en mobiltelefon.

Oddmar Sæter sier det er veldig godt å være tilbake med åpne dører i butikken.

MOBILHJELP: Lisbeth og Tom Thoresen fikk kyndig support hos Oddmar Sæter på Micromax mandag formiddag.

– Men vi starter forsiktig og er nok ikke helt overbevist om at det ikke kommer flere nedstenginger. Vi har tro på at dette var siste gang, men erfaringen vise at ting snur veldig fort, sier han.

Lisbeth og Tom Thoresen var veldig glade for å besøke et livlig lokalsenter igjen mandag formiddag.

– Det er jo så trist når det aller meste er stengt. Senteret har nærmest vært som en bunkers, sier Lisbeth, som sammen med ektemannen har fått første dose av koronavaksinen.

Berømmer kunder og ansatte

Senterleder Marianne Thoresen-Larsen sier de siste seks ukene har vært en tøff periode.

– Vi har hatt delvis åpent. Mange bransjer har fått lov til å holde butikkene i gang. Samtidig har vi hele veien hatt stort fokus på smittevern. Besøkende har kanskje lagt merke til at vi har fjernet mange av benkene våre. Dette er for å minimere antallet kontaktflater. Disse kommer vi heller ikke til å rulle ut igjen med det første.

Senterlederen berømmer berømmer både kunder og ansatte for å følge smittevernreglene. Kolbotn Torg har fikk tidligere i vinter et eget Covid-19-sertifikat, og det har ikke vært noen smittetilfeller tilknyttet senteret.

TRYGT PÅ SENTERET: Senterleder Marianne Thorsen-Larsen påpeker at med strenge smittevernregler er det trygt å handle på Kolbotn Torg. For ordens skyld tok senterlederen på munnbindet så raskt bildet var tatt.

– Vi er glade for å ønske kundene våre hjertelig velkommen tilbake. Samtidig vil vi også minne om smittevernreglene: Bruk munnbind, hold avstand og ha god håndhygiene. Så skal vi sørge for at det er trygt å ferdes her, sier Marianne Thoresen-Larsen.

Powered by Labrador CMS