NY TRENER: Einar Engerdal er glad for å ha den nye treneren Aleksander Olsen (t.h.) på plass.

Han er Kolbotns nye trener

Aleksander Olsen (35) tar over trener-roret for Kolbotns Toppserie-damer etter Knut Slatleim.

Publisert

Kolbotn Fotball Kvinner har blitt enige med Aleksander Olsen om en avtale som hovedtrener for A-laget de neste tre årene.

Kolbotns Toppserie-damer blir Olsen første jobb innenfor kvinnefotball, men han har allerede en lang cv fra flere gode klubber.

Nå sist kommer han fra jobben som utviklingsansvarlig i Fredrikstad FK, hvor han også har hatt flere ulike roller gjennom de fem siste år. Han har vært hovedtrener, assistentrener, toppspillerutvikler og utviklingssjef, samt sportssjef for Wang Toppidrett.

Olsen har også lang fartstid fra Vålerenga Fotball, er utdannet fra Norges Idrettshøgskole og har UEFA A-lisens. Nå skal han for første gang over på jentesiden, som hovedtrener for Kolbotns A-lag.

– Fotball er fotball

– Jeg er veldig glad for å være her og ser frem til en ny utfordring. Personlig har jeg ikke lang erfaring med fotball på jentesiden, men tenker at fotball er fotball og at mange av prinsippene vil være de samme. Jeg ser på dette som en ny og spennende utfordring og jeg gleder meg til å være med på å bygge Kolbotn sakte, men sikkert videre.

Troppen for 2020 begynner å sette seg, og selv med mange unge jenter finnes det enormt mye potensiale. Olsen er klar på hva han tror blir viktig:

– Jeg tror og håper at vi kan bidra til at hver enkelt spiller utvikler seg, og at de blir sett og hørt. Det viktigste er å få maks ut av hver enkelt spiller og samtidig få de til å dra i samme retning. Vi skal forvalte det gode arbeidet som er gjort med Knut, Solveig og Tresor, og samtidig være tydelige på hva vi ønsker å få til. Det blir sikkert noen endringer, både i måten å trene og spille på. Men først og fremst skal vi bli kjent med jentene og sette en standard for hvordan vi skal jobbe, sier Olsen.

NY: Niklas Nyland er ansatt som toppspillerutvikler i Kolbotn IL.

Ny toppspillerutvikler

Niklas Nyland er ansatt som ny toppspillerutvikler. Han og Olsen har jobbet samme tidligere.

Sammen med Olsen er Niklas Nyland ansatt som ny toppspillerutvikler i 100% stilling. Også han har signert en tre-årskontrakt. Aleksander og Niklas har kjent hverandre i flere år og jobbet blant annet sammen i Vålerenga. Nyland har master i coaching og idrettspsykologi fra Norges Idrettshøyskole og har jobbet som utviklingsleder i Sarpsborg 08. Nå skal han, sammen med Olsen, sørge for god utvikling i Kolbotn.

– Jeg gleder meg til å være med å bidra i utviklingsarbeidet i Kolbotn. Både med de yngre som jobber for å komme opp på A-laget og de som er mer etablerte og ønsker å ta ytterligere steg. Jeg gleder meg også veldig til å jobbe med Aleksander igjen. Jeg har kjent han helt siden tiden i VIF og sett hvor bra han er som trener og leder. Vi kjenner hverandre godt og jeg tror vi blir et bra team.

Hovedtreneren er fornøyd med å få med seg Niklas Nyland på laget:

– Niklas er en strukturert og hardtarbeidende person som er veldig flink med mennesker. Han er fotballfaglig sterk og dyktig på å se detaljene både i spill og hos enkeltspillere. Han vil også kunne tilføre Kolbotn god innsikt i hvordan drive klubbutvikling og akademiarbeid. Jeg ser frem til vårt samarbeid, sier Olsen til klubbens hjemmeside.

Powered by Labrador CMS