Offentlige anskaffelser i Oppegård

KONSTITUERT RÅDMANN: Monica Lysebo overtok som konstituert rådmann i Oppegård kommune mandag forrige uke.
KONSTITUERT RÅDMANN: Monica Lysebo overtok som konstituert rådmann i Oppegård kommune mandag forrige uke.

Avventer ny evaluering

Neste uke skal kommunen gjøre en ny evaluering av saken om KOFAs avgjørelse.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er opptatt av å etterleve regelverket for offentlige anskaffelser og tar avgjørelsen fra KOFA alvorlig. Vi har et sterkt faglig innkjøpsmiljø i kommunen, som nå vil gå nøye gjennom KOFAS avgjørelse i saken for å se om det er grunnlag for å endre noe i vår praksis, sier konstituert rådmann i Oppegård kommune, Monica Lysebo (46).

Hun sier kommunen har hatt avtale med Metra Næringsmegling AS og deres underleverandør Attentus Kolbotn i snart to år. Avtalen varer til januar 2020, med opsjon for to nye år.

Les også: Ble felt for brudd på regelverket

Evaluering i uke 39

– Vår vurdering da vi valgte leverandør var at evalueringskriteriet «redegjørelse med hensyn til kjennskap til det lokale markedet», ikke var like godt dokumentert hos klager som hos leverandøren som fikk oppdraget, sier Anne Heidi Wold, seksjonsleder for jus og administrasjon i Oppegård kommune.

– Et eventuelt erstatningskrav vil først bli vurdert når kravet måtte foreligge.

Anne Heidi Wold, seksjonsleder for jus og administrasjon i Oppegård kommune

Hun sier at kommunen nå vil gå gjennom KOFAS avgjørelse i saken med andre saksbehandlere enn de som var involvert i evalueringen, for å få en så objektiv vurdering som mulig.

– Formålet med det fra vår side er å lære av saken, og vurdere om det er grunnlag for å endre noe i vår praksis. Vi vil gjøre denne evalueringen i uke 39, sier Wold.

Hun legger til at et eventuelt erstatningskrav vil først bli vurdert når kravet om dette måtte foreligge.

– Skal saken behandles i kontrollutvalget?

– Vi er ikke kjent med at saken skal behandles der. Administrasjonen har ikke noe påvirkning på hva kontrollutvalget setter på sakskartet, men vi  får informasjon om sakene som skal opp når de er klare, sier Wold.  

Solgte to eiendommer

Det er kun to kommunale eiendommer som er blitt solgt gjennom Metra og underleverandør Attentus Kolbotn siden tildelingen.

Disse er Slalåmveien 3 E på Kolbotn (solgt for 3,550 millioner kroner) og Ingierstrandveien 132 på Svartskog (solgt for 8,4 millioner kroner).

– Metra Næringsmegling AS er også ansvarlig for gjennomføring av oppgjør i forbindelse med salg av arealer på Tårnåsen (Tårnåsen senter), men har ikke vært involvert i forhandlinger og utarbeidelse av kontrakt, sier Wold.

Om et par uker

Oppegård Avis har spurt kommunen om dagens status for de andre kommunale boligene som skal selges i Oppegård i år, men vi har fått avslag på dette.

«Dette skal rapporteres i tertialrapporten som blir tilgjengelig om et par uker i sakskartet til kommunestyret. Folkevalgte skal ha informasjonen før den offentliggjøres i media eller andre steder», skriver eiendomssjef Liv Karin Sørlie i Oppegård kommune.

Hun skriver videre at kommunen jobber parallelt med å klargjøre eiendommer som er budsjettert for salg i årene fremover.

"Eiendommene omfattes av ulike klargjøringsprosesser, som opprydning i rettigheter på grunneiendom (servitutter), eiendomsdannelser, avklaring av planspørsmål og reguleringsprosesser i både privat og kommunal regi – med påfølgende forhandlinger om salg for de eiendommene som inngår i private byggeprosjekter. En mer detaljert oppdatering på denne oversikten er derfor ikke tilgjengelig per i dag", skriver Sørlie i en e-post til Oppegård Avis.

Les også: – Skal selges etter ferien

Powered by Labrador CMS