KONTROLLERER: UP har ofte kontroller i kommunen vår. Da dette bildet ble tatt var det heldigvis ingen som blåste rødt. Mannen de hanket inn på torsdag, derimot, testet positivt på kokain.

Kjørte i kokainrus

Torsdag 15. juni ble en mannlig bilfører i 40-årene stanset i Oppegård av UP. Mannen testet positivt på kokain.

Torsdag ettermiddag i 13.00 tiden ble en mannlig fører i 40-årene, fra Oslo, stoppet av en UP patrulje. Mannen ble testet på stedet og ble deretter fraktet til lege for videre testing.

– Han erkjente å ha brukt kokain men erkjente ikke kjøring i ruspåvirket tilstand, sier Gisle Sveen, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Mannen skal ha blitt tatt med inn til en utvidet legeundersøkelse ved et legekontor i kommunen, og førerkortet ble beslaglagt. Ifølge politiet ble det ikke funnet narkotika på mannen eller i bilen. 

Bruker jevnlig

– Mannen erkjente kjøp og bruk av en mindre mengde, og han erkjente at han bruker jevnlig. Han erkjente ikke å ha kjørt i påvirket tilstand i dette tilfelle, sier Sveen.

SÅNN KAN NARKOTIKAEN SE UT: Denne pakken med hvitt pulver ble kastet ut av et bilvindu et annet sted i distriktet, tidligere denne måneden.

Politiet har lov til å teste for narkotikabruk på samme måte som med blåsetest på alkohol. 

– I dette tilfelle har nok patruljen vært utstyrt med hurtigtestutstyr. Når man er fører av bil samtykker man nærmest på forhånd til sånne hurtigprøver, sier Sveen.

Fordi mannen ikke har erkjent at han har kjørt i påvirket tilstand, selv om han erkjenner bruk, blir det en klinisk undersøkelse.

– Det er blodprøvene og legeundersøkelsen som vil konkludere mer. Den kliniske undersøkelse av Legen skriver en uttalelse om på virkningsgrad, og så ser man i tillegg på blodprøvene hvor mye konsentrasjon det er i blodet. Det blir da tilbakeregent til den tiden han ble tatt av politiet, sier Sveen.

Powered by Labrador CMS