SISTE ØVELSE: Det aller meste satt som det skulle på orkesterets aller siste øvelse før jubileumsforestillingen.
SISTE ØVELSE: Det aller meste satt som det skulle på orkesterets aller siste øvelse før jubileumsforestillingen.

90 år med KoKo

Orkesteret Kolbotn Konsertorkester fylte 90 år i april i år, men det ble lite feiring på grunn av pandemien. Lørdag er det derimot duket for en herlig jubileumsforestilling i Kolben.

Publisert

Med seg på laget har de den internasjonalt kjente pianisten Christian Ihle Hadland, som er bosatt på Sofiemyr. Konserten finner sted i Kolben Kulturhus og inneholder en rekke spennende stykker.

Kolbotn Konsertorkester ble stiftet i 1931 under navnet Kolbotn Ungdomskorps. Mandag ble etablert som øvelsesdag allerede den gang, da med øvelser i sløydsalen på Kolbotn skole. Frem til 1960-tallet var det utespilling, stevner og konserter korpset fikk vist seg frem på, men da Norges Musikkorps forbund arrangerte landskonkurranse i 1966, meldte korpset seg på, og har siden deltatt i NM en rekke ganger.

1968 var et viktig år, det var første gang korpset fikk godkjent et konsertprogram i lørdagens janitsjarhalvtime i kringkastingen, og det var også det året korpsets årsmøte besluttet å ta opp kvinnelige musikere. Korpsets første plateinnspilling kom i 1973, den foreløpig siste kom i 1988. I 2006 skiftet korpset navn til Kolbotn Konsertorkester. Samme år stod Kolben kulturhus ferdig, som har vært korpsets øvingslokale siden da, samt åstedet for mange av våre konserter.

«Lokal» solist

SOLIST: Pianisten Christian Ihle Hadland er en musikalsk kraft med internasjonalt snitt.
SOLIST: Pianisten Christian Ihle Hadland er en musikalsk kraft med internasjonalt snitt.

Pianisten Christian Ihle Hadland ble født i Stavanger i 1983. Han har studert ved Rogaland Musikkonservatorium og Barratt Due musikkinstitutt, og hadde sin norske debut med Kringkastingsorkesteret i 1998. Han har opptrådt med flere av de ledende orkestrene i Europa, har utgitt flere plater, og har blant annet blitt tildelt De Unges Lindemanpris og Den norske solistpris i 2007, samt Spellemannprisen i 2014.

– Vi i Kolbotn Konsertorkester er svært glade for at han ville være med som solist på vår jubileumskonsert, og ekstra stas for oss er det at han er bosatt i Nordre Follo, og dermed er en del av det lokale musikklivet, sier Trond Erikson til Oppegård Avis.

Comeback-dirigent

Jan-Erik Hybertsen er utdannet dirigent fra Norges Musikkhøgskole hvor han studerte med Ole Kristian Ruud, og han avla sin diplomeksamen med Kringkastingsorkesteret i 2010. Han har siden 2010 arbeidet regelmessig med flere av landets orkestre og forsvarskorps som Stavanger Symfoniorkester, Kongelige Norske Marines Musikkorps og Luftforsvarets Musikkorps.

– Jan-Erik var dirigent for Kolbotn Konsertorkester for første gang på fjorårets høstkonsert, og vi er glade for å ha ham tilbake igjen på korpsets første konsert i 2021, forteller Erikson.

COMEBACK: Jan-Erik Hybertsen er utdannet dirigent fra Norges Musikkhøgskole og dirigerte også fjorårets høstkonsert.
COMEBACK: Jan-Erik Hybertsen er utdannet dirigent fra Norges Musikkhøgskole og dirigerte også fjorårets høstkonsert.

Kjente stykker

Her er stykkene publikum får oppleve i Kolben førstkommende lørdag.

George Gershwin: Rhapsody in blue

Astor Piazzolla: Libertango

Eivind Groven: Hjalar-ljod

Václav Nelhýbel: Symphonic movement

Sergej Prokofjev: Marsj (opus 99)

Øyvind Moe: Cerebral vortex

Eric Whitacre: Lux aurumque

Powered by Labrador CMS