HØY KVALITET: Tryllefløytene består av svært dyktige sangere, flere av dem med utdannelse innen musikk og teater. Dette bildet ble tatt før fjorårets forestilling i Kolben.

– Det skal mer til enn en pandemi for å stoppe oss

De har øvd på konserten siden januar. Nå kan endelig sangerne i Tryllefløytene få vise frem hva de kan.

Publisert Sist oppdatert

De skulle egentlig stått på scenen i Kolben i juni, men måtte utsette på grunn av korona. Koronarestriksjonene er fortsatt strenge, men torsdag og fredag er jentene i Tryllefløytene klare til å fremføre forestillingen «Som man synger i skogen – får man svar?»

Før koret inntar sal 1 i Kolben, har de gjort smitteverntiltak både innad i koret og knyttet til publikum. Materialet til konserten har de øvd på siden nyttår.

SHREK-TERSETT: Tryllefløytene har jobbet siden januar. Nå er de endelig klare for å vise frem sin nye forestilling, hvor blant annet trioen Sofie Aurora Rasten (t.v.), Martine Aurora Andersen og Kamilla Skallerud skal fremføre en tersett fra Shrek.

– Det skal mer enn en pandemi til for å hindre oss i å ha konsert, men vi tar smittevern på alvor og ønsker at forestillingen skal være en trygg opplevelse for alle parter, sier Kamilla Skallerud, som sitter i styret til koret.

– For enhver smak

Forestillingen har fått navnet sitt bygget opp rundt ulike opplevelser og vesener man møter i skogen. Mellom sangene blir det noen replikkvekslinger som knytter det hele sammen og lar publikum bli bedre kjent med de ulike karakterene.

– Med et så variert program har vi noe for enhver smak, og håper så mange som mulig tør å ta turen, sier Kamilla Skallerud.

Sangene i forestillingen er hentet fra flere ulike sjangre, og det blir også solosanger, duetter og små ensembler, i tillegg til sanger med hele koret. Blant sangerne i koret er det flere med utdannelse fra blant annet Musikkteaterhøyskolen og Bårdar, så alt ligger til rette for en forestilling med høyt kunstnerisk nivå.

Mange kjente sanger

Liv Ragnhild Torneberg er som alltid dirigent og kunstnerisk leder for Tryllefløytene.

– Det hele startet med at dirigenten vår ønsket å jobbe med åpningsnummeret fra musikalen «Into the woods». Dette ble dermed utgangspunktet for forestillingen.

Den røde tråden i forestillingen er Rødhette, eller rettere sagt: den røde hetta. Denne representerer et ansvar og en byrde, og dette ansvaret er det flere som prøver å ta på seg i løpet av forestillingen. Så blir det spennende å se om selve Rødhette finner veien til bestemor.

– Vi satte så sammen et kunstnerisk team som har vært med å forme historien og valgt ut resten av sangene. Publikum vil blant annet få oppleve viser fra Alf Prøysen, en duett fra operaen Hans og Grete, en tersett fra musikalen Shrek, samt en rekke andre kjente sanger, sier Kamilla Skallerud, som i tillegg lover en gospelavslutning som vil svinge skikkelig.

PS! Vil du få med det konserten, finner du billetter på Kolbens nettsider. Konsertene torsdag og fredag denne uken starter klokken 19:00 begge dagene.

Powered by Labrador CMS