FRIVILLIG: Ann Kristin Holen er Oppegårds "utsendte", og er den frivillige kraften bak temakafeene på Kolben. Bildet er tatt i mars, når hun inviterer til Kreftforeningens første temakafé for første gang i Kolben.

Siste temakafé før sommeren

I dag, mandag 28. mai, og musikk er temaet.

Kreftforeningen har samarbeidet med Frivilligsentralene i Ski i flere år, men 2018 var første gang det ble arrangert i Oppegård.

Les også: Stor suksess med kafé for kreftrammede

Skal vi tro antallet av mennesker som har møtt opp på Frivilligsentralen i Kolben, har det utvilsomt vært behov for dette også i denne kommunen: et samlingssted hvor man kan møtes i avslappede omgivelser, få inspirasjon og informasjon fra foredragsholdere, samtidig som man møter andre i samme situasjon. 

Siste foredrag før sommeren holdes i Kolben i dag, mandag 28. juni klokken 13.30 - 15.30. 

Sommeravslutningen er mandag 11. juni på Frivilligsentralen i Ski. 

Musikk som terapi

STORT OPPMØTE: I mars var det stort oppmøte på Frivilligsentralen i Kolben, og det var tydeligvis behov for å ha temakafeene i Oppegård også, og ikke bare i Ski, slik det har vært før.

Tema for dagen er "Bruk av musikk når livet skjelver" ved kreftsykepleier og musikkteraput Ellen Halvorsen. 

– Vi hadde det i Ski i fjor høst, og det var veldig populært - det ble mange smil og god stemning, sier Berit Aaslund, en av initiativtakerne til temakfeene i Ski.

I Oppegård er det Ann Kristin Holen som står for arrangeringen, og hun ønsker alle velkomne til det siste arrangementet på Kolben før sommeren.

Les også: Roald Amundsen var fjerde beste skole i Krafttak mot kreft

Det foregår i Frivilligsentralens lokaler i kolben i 2. etasje, og det blir enkel servering. Det hele er gratis, og det trengs ingen påmelding på forhånd.

Om temakafeene

Temakafé er et møtested for kreftpasienter, pårørende og etterlatte. Her kan du møte likesinnede og fagfolk. Vi har fokus på ulike temaer som mestring, humor, kultur, den gode dialogen, aktiviteter og fagtemaer. 

Powered by Labrador CMS