KOM OG PRØV: RG-gruppen i Kolbotn ønsker seg nye utøvere. Kanskje blir de like gode som denne gjengen på sikt.

– RG er for alle

Kolbotns gruppe i rytmisk gymnastikk drømmer om en oppgang i antall utøvere. Nå inviterer de til gratis prøvetimer og stort stevne på hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

Som mange andre idretter har RG-gruppen i Kolbotn dessverre mistet medlemmer under pandemien. Da stadig nye forholdsregler måtte tas, var det en del rytmiske gymnaster som sa takk for seg.

Nå tar ivrige RG-ildsjeler tak for å snu trenden.

– RG er verdens vakreste idrett, vi har null ventelister, og hos oss i Kolbotn har vi fokus på å ha det gøy med redskap, dans og å skape treningsglede og gode vennskap. RG er virkelig for alle, gløder Sylvia Billington.

LAGARBEID: I RG er det like viktig å være en god lagspiller som god på egen hånd.

Prøvetimer

Det er helt sikkert mye sannhet i det Billington sier og nå vil hun og andre støttespiller at enda flere unge idrettsutøvere oppdager gleden ved RG. En viktig nøkkel er å gjøre det tilgjengelig for nye barn.

– Vi ønsker alle store og små barn velkommen til prøvetimer de to første tirsdagene i november (se QR-kode lenger ned i saken). Vi lover å ta godt imot alle som vi prøve, sier Billington.

Og hun understreker at det absolutt ikke er noe krav til forkunnskap eller ferdigheter.

– Vi har partier for store og små. Både for de som bare har lyst på en utrolig morsom trening, og de som etterhvert ønsker å konkurrere. Det viktigste for både KIL, og vår RG-gruppe, er mangfold, understreker hun.

Det store håpet med en artikkel i Oppegård Avis er å få med flere barn og unge på en fantastisk idrett.

– Det var så gøy å se RS-artikkelen om hvor gode Kolbotn var på 70- og 80-tallet. Samtidig har vi lyst å fortelle til alle at RG, som det nå heter, fortsatt lever i beste velgående i KIL, forteller Billington.

GØY PÅ TRENING: RG-gruppen i Kolbotn har trenger i Sofiemyrhallen nesten hver eneste dag.

Viktige ildsjeler

Den gang var det Winnie Tagge som holdt hjulene i gang i RS-gruppa. I nyere tid har Tone B. Landerud vært en viktig primus motor.

Selv om KIL alltid satser på bredden, har også nivået på de beste RG-utøverne i klubben skutt fart de siste årene.

– Med profesjonelle trenere som Hanna Nemchenko og Olena Turkina, har jentene på konkurransepartiet kommet seg opp på et høyt nivå. Det er takket være hardt arbeid i en årrekke. Vi kan vise til medaljer i både Nordisk, NC og NM, og vi har gymnaster på utviklingslandslaget, forteller Billington stolt.

Takker sponsorer

Å drive en liten KIL-gruppe med synkende medlemstall hadde vært umulig uten velvillige sponsorer. Billington har lyst å vise sin takknemmelighet overfor noen av dem.

– Det siste året har vi holdt oss oppe takket være flotte sponsorer som Glomar AS, ved Martin Flatgård. Han har også fått med seg Elektroide AS, Attentus Eiendomsmegling og Anleggsgartner Sigurd Johannessen AS. Det hadde ikke vært mulig å drive uten dem, for det hadde blitt alt for høye utgifter for utøverne, roser Billington.

Action i hallen

SKANN KODEN: Hold mobilkameraet mot dette bildet for å se treningstider.

RG-gruppen har i mange år hatt Sofiemyrhallen som sin faste base. Her er det full aktivitet nesten hver eneste dag. Det er imidlertid én ting RG-gjengen savner.

– Vi i Kolbotn RG drømmer om at vi klarer å samle inn nok penger til et konkurranseteppe som skal tas i bruk når vi arrangerer for eksempel kretskonkurranse. Vi funderer nå på å opprette en «Spleis-aksjon» for å prøve å lande det, forklarer Billington.

Skal de rekke å få på plass dette til høstens første store høydepunkt, så haster det. Lørdag 29. oktober rigger nemlig klubben opp til en storstilt kretskonkurranse, men gymnaster fra store deler av Østlandet.

– Vi gleder oss utrolig mye til å arrangere konkurranse på hjemmebane og er det noen av leserne som er nysgjerrig på hva dette er, så ta med hele familien til Sofiemyrhallen denne dagen. Det er selvsagt oppsatt kafe for anledningen og det blir masse flott RG å se på, avslutter Billington.

Powered by Labrador CMS