AVGJORDE: En sen scoring av Tonje Pedersen sørget for tre nye poeng for KIL.
AVGJORDE: En sen scoring av Tonje Pedersen sørget for tre nye poeng for KIL.

KIL-toget fosser videre

En sen scoring av Tonje Pedersen sørget for at Kolbotn-damene sikret seg nok en seier i Toppserien. Nå lukter det medalje!

Publisert Sist oppdatert

I gårsdagens slitekamp mot et defensivt Lyn skulle det gå hele 84. minutter før det forløsende målet kom. Men da det først kom, smakte den også ekstra deilig.

– Er det lov å bannes? Det var jævlig deilig, utbryter målscorer Tonje Pedersen, da hun blir bedt om å beskrive hvordan det var å se ballen gå i mål til klubbens egen Facebook-side.

– Spesielt når vi presset dem så lenge på slutten der, får så endelig å få det målet vi trengte, så var det helt fantastisk, fortsetter Pedersen.

Se høydepunktene fra 1-0 seieren her:

Opp på fjerdeplass

Scoringen, som altså sender KIL opp på en meget sterk fjerdeplass på tabellen, var hennes første for sesongen.

Kolbotn er for tiden inne i et ekstremt tett kampprogram, hvor gårsdagens oppgjør var den første av tre hjemmekamper på under en uke. På lørdag venter ny seriekamp mot Trondheims-Ørn, og på tirsdag er det duket for et nervepirrende cup-oppgjør i 4. runde mot Klepp.

Pedersen sier det er lettere å takle det tette programmet når kampene vinnes.

– Det er en enorm motivasjon å vinne kamper og det er deilig å ha med seg seirene i forberedelsene til neste kamp. Samtidig prøver vi å fokusere på hver eneste kamp og tenke på de oppgavene som venter. Da blir det forhåpentligvis tre poeng mot Trondheims-Ørn også, avslutter en smilende Pedersen.

– Utrolig godt

Også trener Knut Slatleim var lettet og glad etter kampslutt. Han er ikke viden kjent for å bruke store ord, og holdt beina på bakken også etter gårsdagens seier. 

– Det ble en match hvor vi stanget og stanget, og da er det utrolig godt å få det målet som gir oss tre poeng, sier han til klubbens egen kanal.

– Det var to vidt forskjellige omganger, hva er det du sier til jentene i pausen?

– Jeg ba de egentlig bare om å ikke gjøre det så enkelt for Lyn, for vi gjorde mange av de samme feilene gang på gang. Etterhvert klarte vi å spille de lavere og da fikk vi trykk på dem, forteller Slatleim.

Her er trener Slatleims oppsummering av kampen:

Stor snuoperasjon

Det er forøvrig verdt å nevne at med gårsdagens seier, har Kolbotn 25 poeng. Det er allerede ti poeng mer enn de hadde totalt etter fjorårets sesong. 25 poeng holder i skrivende stund til fjerdeplass, men kun målforskjell skiller Sandviken på tredjeplass og KIL. LSK Kvinner leder suverent med 42 poeng, mens den kommende cup-motstanderen Klepp er på andreplass med 30 poeng.

Powered by Labrador CMS