FIKK 15.000: Røde Kors Oppegård fikk kjempegave fra Kolbotn Klær.
FIKK 15.000: Røde Kors Oppegård fikk kjempegave fra Kolbotn Klær.

Ga vekk «svarte penger»

Kolbotn Klær-eier Barbro Ottesen Muri donerte bort alle inntekter fra «Black Friday» til den lokale Røde Kors-organisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Kolbotn Klær har som kjent meldt seg ut av Black Friday-konseptet. I stedet har de startet en tradisjon med å gi vekk pengene de tjener i løpet av den svarte fredagen, til veldedighet.

I år ble det en kjempegave på hele 15.000 kroner, til Dag Johnsrud og Oppegård Røde Kors.

Det ble naturlig nok mottatt med jubel og glede.

– Jeg fikk helt bakoversveis, sa Johnsrud, med en god porsjon glimt i øyet. – Dette gjør at vi kan dekke alt utstyr vi har kjøpt inn til et spennende prosjekt vi skal i gang med på nyåret, fortsatte han.

DOBBEL GLEDE: Dag Johnsrud var glad for å få, mens Barbro Ottesen Muri var minst like glad for å gi.
DOBBEL GLEDE: Dag Johnsrud var glad for å få, mens Barbro Ottesen Muri var minst like glad for å gi.

Ga litt ekstra

– Vi slang på litt ekstra til et godt formål, sa en fornøyd butikkeier.

Hun presiserte nemlig at det å melde seg ut av Black Friday-hysteriet har «sin pris».

– Vi klarer oss helt fint uten de dagene, men det merkes godt at vi velger å droppe ville tilbud og heller gir penger til veldedighet. De som likevel kommer for å handle roser initiativet, men det kommer kanskje litt færre enn vanlig, forklarer hun.

Øremerket sum

Kolbotn Klær har aldri hatt for vane å være med på Black Friday-kjøret, og det er tredje år de gir vekk penger til veldedighet. I 2020 fikk Røde Kors penger for første gang, mens det i 2021 var Puls Helse som fikk en donasjon.

– Det er mange flotte organisasjoner vi kunne gitt penger til, men hos Røde Kors vet vi at minst mulig av pengene går til administrasjon. Det liker vi, sier Ottesen Muri.

Årets sum er øremerket til et fotoprosjekt for unge ukrainske flyktninger. I første omgang skal 15 ungdommer i alderen 13 til 18 delta, og vi kommer tilbake til dette prosjektet i en egen sak senere.

LESTE DU DENNE?

Powered by Labrador CMS