Nederlandsk kunstner til Kolbotn Garasjegalleri

Michiel Jansen kommer med utstillingen "Of all the things I know most»", en skulpturell installasjon. Utstillingen åpner og er åpen fredag 14. april 2023, fra kl. 19.00 til ca 22.00.

Publisert

Kolbotn Garasje Galleri (KGG) er et kunstnerdrevet mikrogalleri på Kolbotn. Galleriet har følgende motto: - en ny kunstner på hver utstilling, - en kveld, - en fredag i måneden nærmest fullmånen. Galleriet drives av Astrid Runde Saxegaard.

Garasjen er en forlengelse av hennes eget atelier. Rommet har røff betong og en ny garasjeport med vindu - et vindu ut mot verden. KGG ble etablert mai 2018 og adressen er Furukollveien 3a på Kolbotn. Utstillinger på KGG i 2023 er støttet av Viken Fylkekommune.

Fysisk kunst

En stabel med tre elementer, hver med nøyaktig samme volum, er stablet oppå hverandre foran en buet vegg. De tre elementene er basert på tre former; en sirkel, et kors og et rektangel. Det nederste elementet er en ekstrudert sirkel og «flosset» med sagflis av vanntett MDF, det samme materialet som alle elementene er laget av. Det midterste elementet er en terning eller kube, ekstrudert over alle tre aksene, som skaper et tredimensjonalt kors eller plusstegn, sprayet i en matt aluminiums farge. Det reflekterer vagt fargene i omgivelsene. Det øverste elementet, et ekstrudert rektangel, er malt høyglanset svart, noe som reflekterer omgivelsene tett og mørkt. På veggen henger fire buede paneler som inneholder bøyde ark av brunt isolerende materiale, som en stor vindusramme med utsikt over et organisk univers.

Får frem nye perspektiver

Inspirert av geometri, rom og materialer søker jeg med abstraksjon en ny universell kjerne. Jeg dekonstruerer det kjente i mindre deler, og rekonstruere dem i nye og ukjente kombinasjoner innenfor gjenkjennelsen av materiale og form. Jeg skaper et nytt og annerledes syn på det vi kjenner og har sett før.

Nederlender

Michiel Jansen (1973) er en nederlandsk kunstner, bosatt i Oslo. Han ble uteksaminert i 2000 ved Kunst- og designhøgskolen i Den Bosch (NL). Hans hovedfokus er på stedsspesifikke installasjoner og land art. I sitt studio forsker han på former, volumer og materialer, som har resultert i skulpturer og collager og nye ideer for installasjoner. Siden han flyttet til Norge i 2018 har han hatt utstillinger på Norsk Billedhoggerforening, Galleri TM51, Galleri 69 og Kunsthal Oslo. Michiel har siden 2016 vært medlem av IPIHAN-initiativet som nå er kurator for Salangen Biennale 23.

MICHIEL JANSEN:
Powered by Labrador CMS