SATSER FULLT: Det unge talentet skal gi alt for å bli tennisspiller

Fremtidig tennisstjerne

Filippa Frogner har måttet velge bort fotball slik at tennisdrømmen går i oppfyllelse. Det fremragende tennistalentet satser alt for å bli tennisproff

Publisert

Tennis er rangert som verdens sjette største idrett ifølge Topend Sports. Den regnes per i dag som verdens største individuelle idrett med over 20 millioner spillere. Det er knalltøft for unge spillere å slå igjennom med beinhard konkurranse fra alle kanter.

Les også: Inviterer til bryterskole for jenter

Valgte bort fotball

Frogner har fortid som fotballspiller i Kolbotn IL. Hun måtte til slutt velge bort fotball før denne sesongen, selv om hun var en god og aktiv fotballspiller.

–  Det var ikke bare lett. Jeg spilte på et veldig bra lag, med gode venninner som skapte mange flotte felles opplevelser sammen, forteller Filippa.

Hun trekker frem Norway Cup-seieren i 2015 som det aller største høydepunktet for minneboken. Ellers forteller Filippa at det også var stor stas å heve pokalen som kaptein for laget som vant OBOS-cup (Oslomesterkapet) i høst.

–  Mange av jentene på laget ble nok overrasket over at jeg trappet ned, men det ble dessverre rett og slett ikke tid til å kombinere satsing på både stor og liten ball. Og for meg hadde det vært enda vanskeligere å gi slipp på den lille gule ballen, som er en så stor del av meg, fortsetter hun.

Saken fortsetter under bildet!

FREMSKRITT: 15-åringen forteller at hun har hatt jevnt fremskritt hele veien. Tenk om hun blir enda bedre enn det hun er nå?

 

Og dermed bestemte Filippa seg for å legge skoene på hylla.

Sterke prestasjoner

Filippa forteller om sine imponerende prestasjoner i tennis hittil.

–  Jeg fikk 5-premie i single og to tredjepremier i henholdsvis double og mixed-double. Ellers er jeg nok mest stolt av tredjeplassen i Masters i Stavanger, der bare de åtte beste spillerne i U16-klassen fikk delta, sier hun.

Les også: Kolbotn reddet uavgjort

Fortsett sånn Filippa!

Gøy

Det er viktig å ha det gøy selv om man har høye ambisjoner.

–  Det er mange som satser på tennis fra veldig ung alder. Også jeg startet tidlig, men det er først de siste årene det har blitt mer og mer seriøs satsing. Jeg har hatt en jevn god progresjon, og hatt det moro hele veien, sier Frogner.

Hun sier også at hun har definitivt hatt det mer gøy enn andre som driver med tennis.

Treningsopplegg

SER OPP TIL FEDERER: Frogner ser opp til tennislegende Roger Federer og dansken Caroline Wozniacki

Filippa må legge ned flere timer på tennisbanen for å bli enda flinkere til å spille tennis.

–  Jeg trener stort sett hver eneste dag. Noen dager legger jeg også inn en fysisk økt på morgenen, sier hun.

Saken fortsetter under bildet!

 

Hun spiller for Nordstrand tennisklubb, fordi de har et mer tilrettelagt opplegg rundt unge konkurransespillere på høyt nivå.

Filippa føler seg privilegert over å ha fått veldig god hjelp av flere tennis-entusiaster i Kolbotn tennisklubb. Det er hun veldig takknemlig for, og prøver også å gi noe tilbake ved å bidra som trener for unge talenter i klubben.

Ofrer mye

15-åringen innrømmer at hun går glipp av mange ting på grunn av sin innsats på tennisbanen.

–  Jeg velger bort en god del for å bruke tid på trening. Skal man bli god, må man prioritere. sier Frogner.

Les også: Uten hjemmebane

Hun tilføyer at det faller egentlig helt naturlig, fordi hun er så glad i sporten.

POKALER: Jenta fra Kolbotn har vunnet massevis av pokaler i sin tidlig alder. Hun vil skaffe seg enda flere

Styrker/Svakheter

Hva er Filippa sterk på? Og hva må hun jobbe med?

–  Jeg har god psyke, server bra. Det jeg jobber mest med er å bli mer aggressiv og stabil i det offensive spillet, sier Frogner.

Hun tilføyer at hun er en fighter som aldri gir opp.

Saken fortsetter under bildet!

 

Planer fremover

Det unge talentet har satt seg ambisiøse mål.

–  Ett av målene mine er å bli tatt ut på juniorlandslagssamling. Jeg sikter også på flere sterke turneringsprestasjoner, og å få et bra resultat under NM i Frognerparken i august. Men det aller viktigste for meg er å fortsette fremgangen og ha glede av idretten, sier Filippa.

Hun skal forøvrig begynne på tennislinjen på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum til høsten.

Forbilde

Hennes forbilde er tennislegende Roger Federer, som er den mestvinnende tennisspilleren i Grand Slam-sammenheng på herresiden.

Les også: Vikingen fra Oppegård

–  Jeg liker Federer fordi han har en fantastisk teknikk, er en bra fyr og en tennislegende. Det er også veldig positivt og inspirerende å ha en skandinav som Wozniacki å se opp til i verdenstoppen, avslutter Frogner.

Powered by Labrador CMS