FIKK NYE AUTOMATER: Aimo Park, som drifter parkeringen på Kolbotn torg, valgte å erstatte de gamle parkeringsautomatene med de nye maskinene i begynnelsen av juli. Foto: Yana Stubberudlien

– Lite gjennomtenkt

De nye parkeringsautomatene ved Kolbotn torg faller dårlig i smak hos Rune Janson fra Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert
MED TOUCHPANEL: Slik ser den nye parkeringsautomaten ut. Foto: Yana Stubberudlien

Etter å ha vært på norgesferie i fire uker måtte Rune Janson (63) fra Kolbotn innom Kolbotn torg. Det var da han oppdaget at det lokale kjøpesenteret hadde fått nye parkeringsautomater med touchpanel og billettløs parkering.

– Det høres fint ut, men her må man trykke på touchpanel åtte ganger for å få parkert ved senteret. I disse covid-19-tider er vel ikke dette akkurat med i dugnaden der vi skal ta på ting minst mulig, påpeker Rune Janson.

– Lite gjennomtenkt

Videre påpeker Kolbotn-mannen at touchpanelet på den nye parkeringsautomaten registrerer finger og ikke selve trykket, mens på den gamle automaten, som hadde bare én mekanisk knapp, kunne man bruke hva som helst for å trykke med, og dermed slippe å komme i kontakt med knappen som alle bruker.

– Det er sikkert lettere å bøtelegge folk med de nye automatene, men å være med i den felles dugnaden mot covid-19-smitte er det definitivt ikke. At parkeringsselskapet sparer inn litt tid, betyr tydeligvis mer enn at de setter opp en gedigen smittekilde. Dette virker i hvert fall lite gjennomtenkt, sier Janson oppgitt.

Oppegård Avis var innom Kolbotn torg og snakket med tre tilfeldige brukere av parkeringsautomatene onsdag ettermiddag, og alle sammen mente at den gamle løsningen var mye enklere og bedre.

FORKLARER SITUASJONEN: – Bruk EasyPark-appen istedenfor, anbefaler senterleder Marianne Thoresen-Larsen ved Kolbotn torg.

– Umoderne og med mange tekniske feil

I forbindelse med saken har Oppegård Avis kontaktet senterleder Marianne Thoresen-Larsen ved Kolbotn torg.

Hun forklarer at det var Aimo Park, som drifter parkeringen hos dem, som valgte å erstatte de gamle maskinene i begynnelsen av juli.

– De gamle automatene var umoderne og med mange tekniske feil. Tiden var derfor moden for å etablere en mer optimal og digital løsning, sier Thoresen-Larsen.

Ifølge henne har de ikke fått en eneste klage på de nye automatene.

– EasyPark-appen eller en helt vanlig kulepenn

Senterlederen sier en av fordelene med de nye automatene er at man unngår miljøsvinn da man registrerer bilen digitalt og unngår parkeringsbilletter skrevet ut på papir.

– Den enkleste løsningen for å unngå å berøre parkeringsautomaten er å benytte EasyPark-appen. Om du ikke har smarttelefon, trenger du ikke nødvendigvis å berøre displayet på parkeringsautomaten. Man kan fint betjene den ved å trykke på displayet med for eksempel baksiden av en helt vanlig kulepenn, sier Thoresen-Larsen.

Hun legger til at kjøpesenteret følger alle de anbefalte smitteverntiltakene.

Les også: Forbikjøring gikk galt – syklist ble hentet av ambulanse

Powered by Labrador CMS