– UNØDVENDIG SMAL OG UOVERSIKTLIG: – Vegetasjon har vokst ut i veien på begge sider slik at veien blir unødvendig smal og uoversiktlig, sier Espen Kongshaug.

– Uoversiktlig i Solbråtanveien

Vegetasjon gjør Solbråtanveien uoversiktlig og farlig, mener en av leserne våre.

Publisert

"Solbråtanveien er veldig uoversiktlig på grunn av  mye vegetasjon på begge sider. Veiskulderen er fullstendig gjengrodd, og trær og busker henger ut i veibanen", skrev Espen Kongshaug i en e-post til Oppegård kommune mandag 15. oktober.

Han ba kommunen om å sørge for å kutte vegetasjonen på begge sider av veien slik at den blir oversiktlig. Torsdag 18. oktober valgte han å kontakte Oppegård Avis.

Jeg har ikke fått svar fra kommunen ennå. Farlige situasjoner kan fort oppstå, så dette er en situasjon vi ønsker å få ordnet så fort som mulig, sier Kongshaug.

Les også: Utbedret sikringen

Bekymret for sikkerheten til barna

Han er bekymret for sikkerheten til barna som ferdes i området, og påpeker at Solbråtanveien er en skolevei til mange barn i nærområdet.

Veien er delvis stengt for tiden. I tillegg er den belastet med ekstra trafikk på grunn av utbygging ved Storebukta. Vegetasjon har vokst ut i veien på begge sider slik at veien blir unødvendig smal og uoversiktlig. Med tanke på anleggstrafikk og økende trafikkmengde gjør dette Solbråtanveien veldig farlig  spesielt for våre små som skal til og fra skolen, sier Kongshaug. 

Skal gå over og klippe snart

Oppegård Avis har kontaktet virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten, for å få en oppklaring av saken.

Kommunen har nettopp mottatt en henvendelse om vegetasjon i Solbråtanveien, og dette vil vi ta tak i. På strekninger der privatpersoner har eiendom langs veien, så er det de som bor der som har ansvar for å holde vegetasjonen innenfor tomtegrensen, sier hun.

Der det ikke er boliger langs veien vil veiavdelingen i UTE snart gå over og klippe vegetasjonen, ifølge Tomten.

Samtidig vil det deles ut lapper til beboere som må klippe sine trær og hekker, men det er fint hvis folk klipper uten påminnelse fra oss, sier hun.

Les også: Gir frist for beskjæring

Powered by Labrador CMS