HER JOBBES DET: Det er høy aktivitet på østsiden av Kolbotn for tiden.

Her kommer du til å stampe i kø frem til oktober

Gravearbeidene på østsiden av Kolbotn sentrum vil pågå til etter sommeren, men med litt tålmodighet, blir det bra til slutt!

Publisert

Mange har nok stått og stampet unormalt mye i kø på østsiden av Kolbotn, rundt Sentrumsbygget og oppover Ormerudveien og i området rundt. Vi har til og med fått noe så eksklusivt som et lyskryss på Kolbotn (!), og det forsvinner ikke med det første heller.

Frem til oktober

Det pågår for tiden betydelige gravearbeider i Kolbotnveien foran Sentrumsbygget. Gravearbeidene vil vare frem til oktober.

SJELDEN VARE: Nå har vi et "halvpermanent" lyskryss. Det er sjelden vare på Kolbotn!

– Gravearbeidene vil snart avsluttes i krysset Kolbotnveien/ Ormerudveien, og flytte videre oppover i Ormerudveien, forbi Kolbotn skole og Fjellveien 1C, sier utviklingsdirektør i Solon Eiendom, Tom André Svenning-Gultvedt, som er tiltakshaveren for prosjektet.

Han sier de holder på å bygge et nytt veianlegg med vann og avløp. Kostnaden for prosjektet er over 30 millioner kroner.

– Dette er et omfattende prosjekt i forbindelse med utbygging i Ormerudveien. Vi skal bygge en helt ny vei her. Vann-og avløpsanlegget skal også fornyes, så det blir bedre vannkvalitet. Terrenget i hele Ormerudveien skal heves og det skal lages en slakere sving i Fjellveien. Veibredden blir på seks og en halv meter. Vi skal også lage en gang- og sykkelvei på den høyre siden av veien, et fortau og en sykkelvei på deler av den venstre siden av veien, samt en allé med et grønt midtrabatt med trær, sier Svenning-Gultvedt.

Uke 45 eller 46

Nå ber tiltakshaveren innbyggerne om å smøre seg med tålmodighet i tiden fremover.

– Gravearbeidene startet rett før jul og skal fortsette frem til høsten. Beplanting- og asfalteringsarbeidene skal starte i uke 40. Hele anlegget skal være ferdigstilt i begynnelsen av oktober, i uke 45 eller 46. Ifølge reguleringsbestemmelsene må alt stå klart før november 2017, sier Svenning-Gultvedt.

BLIR BRA PÅ SIKT: Smører du deg med tålmodighet, kommer dette til å bli knallbra til slutt!

Han sier i tiden fremover kan det bli en del sprengning, men hovedsakelig vil det være gravearbeider i det aktuelle planområdet.

TRAFIKK-UTFORDRINGER: Det gjelder å holde tungen rett i munnen når du skal kjøre her.

 

Powered by Labrador CMS