SENTRUMSBYGGET: Dette bygget skal gjennomgå en transformasjon de neste årene.

Hva vil du ha i dette bygget?

Sentrumsbygget i Kolbotn sentrum skal transformeres. Du kan påvirke hva det skal inneholde.

Publisert Sist oppdatert

I årene som kommer skal Kolbotn sentrum, øst for togskinnene, transformeres.

Midt i denne delen av sentrum ligger det gamle Sentrumsbygget. I dag huser det en rekke lokale bedrifter, hvor de mest kjente er butikker som Jernia og Nor Frukt.

Bygget er også kjent for å ha et av landets mest forvirrende parkeringsløsninger. Det kan det etter hvert bli en slutt på.

Store planer

Hva fremtiden bringer for bygget er foreløpig ukjent, men det skal i hvert fall bli nytt. I årene som kommer skal Kolbotn sentrum, øst for togskinnene, transformeres. Midt i hjertet av dette ligger altså det gamle Sentrumsbygget, på en av de mest sentrale tomtene på Kolbotn.

Bygget skal transformeres til et «mer urbant bygg, med spennende butikker, spisesteder og boliger i etasjene over. Bilparkeringen er tenkt flyttet i kjelleren under bygget, som frigjør plass til flere grønne og attraktive uteplasser», står det i undersøkelsen.

Slik kan du påvirke

Alle avgjørelser om hva det ny-gamle bygget skal inneholde er imidlertid ikke tatt. Du kan fortsatt påvirke. Formverk AS har derfor, på vegne av utviklerne Vedal og 4p Utvikling, samt arkitektene MAD og Vigsnæs+Kosberg++Arkitekter, fått laget et spørreskjema hvor de inviterer folk til å komme med sine ønsker for bygget og området.

Her er hva avsenderen ønsker med undersøkelsen:

«Med prosjektet ønsker vi å gi noe tilbake til Kolbotn; noe som det er behov for og som innbyggerne og brukerne av Kolbotn savner, og som skaper identitet og begeistring. Vi ønsker dine innspill til hva nettopp det kan være, og setter stor pris på om du kan besvare denne undersøkelsen.»

Vil du være med å påvirke og komme med forslag? Du finner undersøkelsen her.

Powered by Labrador CMS