MARKERTE SISTE ARBEIDSDAG: Mie Kristine Midtgarden og de andre kollegaene sørget for en fin markering av Anne Kristins siste arbeidsdag i Solbråtanveien 10.
MARKERTE SISTE ARBEIDSDAG: Mie Kristine Midtgarden og de andre kollegaene sørget for en fin markering av Anne Kristins siste arbeidsdag i Solbråtanveien 10.

Gir seg som praksiseier og tannlege på Kolbotn etter 25 år

– Jeg takker alle pasientene som har vært trofaste i så mange år, sier tannlege Anne Kristin Treider (61). Torsdag 30. juni hadde hun sin siste arbeidsplass ved tannklinikken på Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

Anne Kristin Treider er født og oppvokst i Oslo. I 1990 flyttet hun med familien sin til vår kommune, og har bodd på Trollåsen og nå i Kolbotn sentrum.

I 36 år har Treider jobbet som tannlege, hvorav de siste 25 årene i Solbråtanveien 10 på Kolbotn.

SISTE ARBEIDSDAG: Tannlegene Lundeby og Treider jobbet sammen i over 20 år. Torsdag hadde Treider sin siste arbeidsdag i Solbråtanveien 10.
SISTE ARBEIDSDAG: Tannlegene Lundeby og Treider jobbet sammen i over 20 år. Torsdag hadde Treider sin siste arbeidsdag i Solbråtanveien 10.

– Jeg har hatt til sammen mellom 30.000 og 40.000 pasienter i løpet av de 25 årene. Jeg har lært mye om hvordan man skal forholde seg til mennesker, sier 61-åringen.

Ifølge henne har hun aldri hatt noen dårlige opplevelser hos tannleger.

– Jeg jobbet derfor mye for at folk ikke skulle utvikle frykten for tannleger (dentofobi). Oppskriften handler rett og slett om god kommunikasjon mellom pasient og tannlege. Det er viktig å fortelle hva som skjer underveis, sier Treider.

Fikk barnehageplass

– Hvorfor valgte du Kolbotn som arbeidsplass?

– Det var fordi det var vanskelig å få barnehageplass i hovedstaden. Vi ønsket også å flytte ut av byen. I 1997 fikk jeg tilbud om å kjøpe meg inn hos tannlege Tori Helene Lundeby i Solbråtanveien 10 på Kolbotn, sier Anne Kristin Treider, som ikke angrer om valget.

Før hun startet på Kolbotn hadde hun allerede jobbet i Tromsø i tre år og i Oslo i syv år, og hadde mange pasienter i klinikken i hovedstaden som tok turen til hennes nye arbeidsplass på Kolbotn. Noen av pasientene har gått hos henne i over 30 år.

FØRSTE TANNLEGEPRAKSIS PÅ KOLBOTN: Tannlegekontoret til tannlegene Lundeby og Treider ligger i Solbråtanveien 10 og har eksistert på Kolbotn siden 1950. Praksisen ble startet av tannlege Torleif Lundeby, som den første tannlegepraksisen på Kolbotn.
FØRSTE TANNLEGEPRAKSIS PÅ KOLBOTN: Tannlegekontoret til tannlegene Lundeby og Treider ligger i Solbråtanveien 10 og har eksistert på Kolbotn siden 1950. Praksisen ble startet av tannlege Torleif Lundeby, som den første tannlegepraksisen på Kolbotn.

Fortsetter driften

Tannlegene Lundeby og Treider jobbet sammen i over 20 år. Etter hvert fikk de inn en assistenttannlege hver som har vært med dem i ti og 15 år. Disse to er tannlegene Cecilie Aass og Mie Kristine Midtgarden. Treider takker dem for samarbeidet.

Hun vil også gjerne takke alle pasientene som har vært trofaste hos henne i så mange år.

– Jeg er sikker på at de blir godt ivaretatt i årene fremover også, sier 61-åringen.

Hun sier tannlegene Aass og Midtgarden vil fortsette driften av klinikken i årene fremover.

Flytter til Kolbotnveien 23

Tannklinikken i Solbråtanveien 10 er kjent for den aller første tannlegepraksisen på Kolbotn, som ble etablert på stedet av tannlege Torleif Lundeby i 1950. Skjebnen til den gamle bygningen er fremdeles usikker. Den har ikke blitt rehabilitert eller pusset opp i mange år.

Etter fjorårets nei fra lokalpolitikerne til å få dispensasjon fra reguleringsplanen for å flytte inn tannklinikken i de ledige lokalene på Kolbotn Torg, ble det funnet en annen lokalisering.

Til vinteren eller våren har de to tannlegene fra Solbråtanveien 10 planer om å flytte klinikken til nye lokaler, i Kolbotnveien 23.

– Jeg ønsker tannlegene Cecilie Aass og Mie Midtgarden lykke til i årene fremover. Jeg har allerede bestilt meg en time til våren for sjekk av tennene mine, sier Treider.

Hun takker også tannhelsesekretær Sølvi Pauck Øglund, som har jobbet sammen med henne i 25 år.

– Vi har hatt et flott samarbeid, som har vært helt avgjørende for at jeg har kunnet gjøre en god jobb.

Les også: Foreslår gjenbruk i stedet for flytting

Jevn utvikling

Det har skjedd en jevn utvikling innen tannhelsefeltet de siste 25 årene, ifølge Treider.

– I løpet av disse årene har jeg byttet tannlegestol to ganger. Vi har fått digital journal, digitale røntgenbilder og nå er digital avtrykkstagning på full fart inn. Det skjer en jevn utvikling innen tannhelsefeltet, sier hun.

Den erfarne tannlegen sier hun jobbet mye med problematikken knyttet til det kvikksølvholdige tannfyllingsmaterialet.

– Det har vært i bruk siden slutten av 1800-tallet, men i 2008 ble det endelig slutt på dette. Siden jeg hadde ekstra kunnskap om dette, hadde jeg pasienter fra hele Østlandet som kom hit for å få hjelp. Det var da ikke så mange tannleger som kunne gjøre det og som hadde nødvendig utstyr til det, sier den erfarne tannlegen.

Brenner for det faglige

– Anne Kristin er en svært faglig dyktig og pålitelig tannlege. Hun er en solid person som tannlege, men også som medmenneske. De pasientene som har gått hos henne har vært heldige. Hun er både en omgjengelig og omsorgsfull person, i tillegg utfører hun faget sitt med en dyktighet jeg ser opp til, sier Mie Midtgarden.

Hun påpeker at Treider alltid er oppdatert og er en fantastisk kollega å rådføre seg med.

– Hun brenner for det faglige. Dette er noe av grunnen til at hun gir seg som praksiseier og tannlege på Kolbotn som 60-åring. Det kommer til å bli et stort savn når hun nå slutter på klinikken, innrømmer Midtgarden.

Fortsetter med undervisning

Treider bekrefter ovenfor Oppegård Avis at hun ikke har planer om å pensjonere seg. Nå ser hun frem til nye arbeidsoppgaver som veileder av tannlegestudenter ved universitetet i Oslo.

– Fra midten av august skal jeg fortsette på det odontologiske fakultet i Oslo som instruktør på ferdighetssenteret for tannleger, sier 61-åringen.

– Studentene er heldige som får beholde henne som veileder. De får den beste kompetansen i startgropa av sin tannlegekarriere, sier Midtgarden.

Powered by Labrador CMS