SOLKOLLEN: Det foreslås å bygge midlertidig skole for 400 elever her på sletta langs skogen, sydøst for Kolbotn gravlund.

Her blir det liv

Det ble enstemmig vedtatt i formannskapet i går at 400 barn fra Kolbotn skole skal flytte til midlertig skole på Solkollen like ved Kolbotn gravlund. Den endelige avgjørelsen kommer førstkommende mandag når saken skal behandles i kommunestyret.

Publisert

I forrige utgave av Oppegård Avis kunne du lese om nye forslag for Kolbotn skole. Byggearbeidene med den nye skolen kan starte opp i første kvartal 2019 og ferdigstillelse er planlagt i fjerde kvartal 2020.

Før oppstart av byggearbeidene, det vil si fra nyttår 2019, og frem til skolestarten i den nye og større skolen i januar 2021 skal 47 ansatte og rundt 400 elever fra Kolbotn skole være flyttet til en midlertidig skole. Det foreligger to lokaliseringsalternativer per i dag: Rognebærlia (like ved Rognebærlia barnehage på Sofiemyr) og Solkollen (sydøst for Kolbotn gravlund).

Har snudd i saken

– Det var rådmannen som foreslo at Rognebærlia skulle utredes som området for de midlertidige skolelokalene for Kolbotn skole. Høyre, Ap og KrF sa i formannskapet ja til det, mens MDG og V ville primært ha rådhuskvartalet, sier Thomas Sjøvold. 

Da Oppegård Avis skrev om saken i juni, viste det seg at verken foreldre eller naboer var inkludert i beslutningsprosessen.

Les også: Full forvirring om Kolbotn skole

Nå har kommunen snudd i saken og anbefalt en ny midlertidig lokalisering på Solkollen. Det var foreldre på Kolbotn skole som kom med dette forslaget til Thomas Sjøvold.

Endelig vedtak neste uke

I går ble Kolbotn skole-saken, inkludert Solkollen-alternativet, behandlet og enstemmig vedtatt i formannskapet. 

Saken skal også behandles i kommunestyret mandag 17. september. 

I sin innstilling til de folkevalgte anbefalte rådmannen å velge Solkollen. «Behovet for transport minimeres som følge av den sentrale plasseringen, og er dermed økonomisk fordelaktig for kommunen», skriver rådmannen.

Får støtte av Ap

Aps varaordførerkandidat Oddbjørn Nesje sier Ap kommer til å støtte Solkollen-alternativet og håper Høyre vil gjøre det samme.

– Saken om midlertidige lokaler for skolen er et stjerneeksempel på at det nytter å engasjere seg! Vi ba om en ny vurdering som nå altså ender med at kommunen snur i saken ved å innstille på Solkollen fremfor Rognebærlia. Vi kommer til å støtte forslaget om Solkollen, men dette alternativet har fortsatt transportutfordringer som kommunen må komme opp med en god plan på. Tryggheten til barna våre er viktigst, sier Nesje. 

Fra 230 til 444,33 millioner

Oppegård Avis skrev i forrige utgave om rådmannens forslag om å øke kapasiteten på Kolbotn skole til omtrent det dobbelte (fra 2,5-parallell til 4-parallell).

I tillegg foreslår rådmannen å bygge en flerbrukshall på Kolbotn skole istedenfor en femte hallflate i den nye idrettshallen på Sofiemyr og en gymsal på Kolbotn skole.

Opprinnelig vedtatt kostnadsramme for den nye og større skolen er nå foreslått økt fra 230 millioner kroner til 444,33 millioner kroner.

Oppegård Avis følger opp saken.

Les også: Årets beste Sommerles-bibliotek i Akershus

Powered by Labrador CMS