LESERINNLEGG

Foto: Privat

Hva med barna som blir revet bort fra nærmiljøene sine?

"Kommunalsjef Sten Tore Svennes er bekymret for tomt skolebygg på Kolbotn, men hvor er bekymringen for de potensielt 400 barna som blir revet bort fra nærmiljøene sine?" skriver trebarnsfar Kim Motrøen fra Tårnåsen i sitt leserinnlegg.

Publisert Sist oppdatert

"Ingen barn er foreslått flyttet fra sine eksisterende klasser. Skolekretsene er foreslått bygget opp fra og med neste års førsteklassinger", understreker Sten Tore Svennes.

Hva med de som har gått 4-5 år i en barnehage hvor samtlige andre kommer til å gå på Tårnåsen skole? Skal de begynne på en helt ny skole, uten relasjonene man har opparbeidet seg over flere år? Hvor foreldre kjenner hverandre, og kanskje har utviklet sosiale rammer utenfor skole og barnehage?

Hva med de som har søsken som vil fortsette på Tårnåsen skole? Skal man gå på skole uten sine søsken?

Eller hvis man i så fall får godkjent søknad på bakgrunn av søsken på skolen, hva med da nærmiljøet, hvor alle andre barn vil gå på Kolbotn skole?

Hva med de som har investert i bolig over mange år, mer eller mindre på bakgrunn av skolekrets?

Hva med de som har prioritert å bo et sted med en trygg reisevei gjennom skogen for sine barn - er alternativet å flytte?

Og hva da med boligprisene, når skolekretsen innebærer en livsfarlig reisevei? Hvor små barn må krysse noen av de mest trafikkerte veiene i det som var Oppegård kommune?

De som da velger å kjøre barna, for å i det hele tatt tørre å sende de på skolen, hva med trafikken i Kolbotn sentrum? Rundt skolen? Hjertesonene?

Hva med de foreldrene som da ikke rekker sine egne arbeidstider, fordi de må hente og levere - fordi alternativet, å gå disse veistrekningene, er uaktuelt?

Les også: Bekymret for tomt skolebygg på Kolbotn

Et forsøk på å rydde opp i gammel moro

Dette er et forslag basert på beslutninger som ble tatt på feil grunnlag tidligere, og som nå må bli forsøkt rettet opp i.

Dette hadde ikke vært vanskelig å forutse før utbyggingen av Kolbotn skole, det hadde ikke vært vanskelig å skjønne at dette kunne være løst ved å utvide andre skoler, med naturlig tilhørighet.

Dette er et forsøk på å rydde opp i gammel moro, og gamle dårlige valg, hvor noen rett og slett bomma litt på planleggingen. Det skal ikke gå utover våre barn - det kommer vi ikke til å tillate!

Og hvis Sten Tore Svennes skulle lese dette; tenk, og jobb litt langsiktig, så foreldre, unge etablerte og de som prioriterer skole og nærmiljø høyt, kan få muligheten til å tilpasse seg planene langt frem i tid!

Vi hører til Tårnåsen

Min fireåring hadde aldri begynt i en barnehage på Tårnåsen, hvis han skulle ende opp med å tilhøre Kolbotn skole etterpå!

Ingenting av det som kommer frem i forslaget bærer noe som helst preg av langsiktig og fornuftig utvikling av oppvekst og læring i vårt nærmiljø!

Jeg håper du tar deg turen fra Moss og hit for å se hvilke områder dette forslaget faktisk vil påvirke, og ikke minst hvor mange familier som blir berørt - fremfor å se på et kart og plantegninger.

Mvh trebarnsfar, som har vokst opp på Tårnåsen, og har barn som hører til – og skal gå på Tårnåsen skole!

#merbekymretforbarna

Powered by Labrador CMS