PÅ SKOLEVEIEN: Bildene i denne saken er tatt av tobarnsmor Hege Skjerven Johansen. Hun fikk hjertet i halsen da hun skulle hente barna sine på skolen på ettermiddagen, og sikkerhetsgjerdene som skiller skolebarna og de tunge anleggsmaskinene var fjernet.

Dette er en skolevei!

Sikkerhetsveiene var borte og barna måtte gå under og ved siden av tunge anleggsmaskiner i Ormerudveien. – Ikke akseptabelt, sier tobansmor Hege Skjerven Johansen.

Publisert

Byggearbeidene i Ormerudveien fortsetter, og det samme gjør også diskusjonen rundt sikkerhetstiltakene på byggeplassen. Flere ganger har både foreldre og beboere i området reagert på det som oppleves som manglende fokus på sikkerhet, spesielt rundt skolebarna, og for tobarnsmor Hege Skjerven Johansen toppet det seg torsdag denne uken.

Gjerdene fjernet

På vei for å plukke opp barna sine etter skolen, oppdaget hun noe som forskrekket henne, og hun tok opp mobilen og knipset bilder av situasjonen.

Les også: Grønt lys for skiløypene

– Jeg var på vei for å hente  barna mine fra skolen på ettermiddagen, og oppdaget at sperringene langs det som er skolevei for mange var fjernet, og tunge maskiner arbeidet på veien. Dette reagerte jeg kraftig på, sier hun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

INGEN GJERDER: Som du ser på dette bildet, er sikkerhetsgjerdene fjernet. Skjerven Johansen og barna måtte krabbe under gravemaskingrabben i arbeid.

Avvist

Skjerven Johansen tok da kontakt med en bygningsarbeider for å påpeke at sperringene ikke burde fjernes, men opplevde at tilsvaret hun fikk ikke var veldig imøtekommende!

Les også: Nytt støttesenter for kriminalitetsutsatte

– Da jeg konfronterte en arbeider med problemstillingen, fikk jeg et bryskt svar tilbake med spørsmål om «hvordan man da skulle bli ferdig siden man måtte ta ned gjerdene for å arbeide på området». Deretter sa vedkommende at det var «på grunn av slike som meg at arbeidene ble forsinket». Jeg ble regelrett skjelt ut foran mine egne barn da jeg påpekte noe jeg opplevde som utrygt for dem, sier hun.

SKOLEVEI: Barna bruker Ormerudveien som skolevei. Maskinene jobber i området med de nye byggeprosjektene.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Under grabben

Hun forteller videre at hun måtte gå under en gravemaskinarm for å komme seg videre.

– Dette går jo i og for seg greit for oss voksne, men jeg tenker mer på barna her. Jeg er 170 høy og har en bedre trafikkoversikt enn et barn har, og i tillegg er det klart de blir redde for store maskiner. Det sier seg selv at man ikke skal måtte bøye seg under en gravemaskin for å komme seg til og fra skolen, sier hun.

Les også: Nå stenges Nordbytunellen igjen

Skjerven Johansen påpeker og understreker at hun har forståelse for at bygningsarbeidene må bli ferdige.

SKOLEVEI: Barna bruker Ormerudveien som skolevei. Maskinene jobber i området med de nye byggeprosjektene.

– Men det skal likevel ikke gå ut over sikkerheten, og det bør heller ikke være nødvendig at vi voksne skal måtte stå trafikkvakter for å sørge for at barna kan gå trygt langs skoleveiene, sier hun.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Krever engasjement

Nå etterlyser hun et større engasjement fra både utbygger og kommune.

– I Oslo setter man ut trafikkvakter i tidene da barna går til og fra skolen, og dette burde også absolutt gjøres her. Eventuelt får man gjøre slike arbeider utenom de tidene da barna ferdes til og fra skolen. Både foreldre og folk i FAU som har tatt kontakt rundt slike problemstillinger opplever at man ikke blir hørt, og det var også tilfelle denne gangen. Alle forsøk på dialog her ble møtt med en skarp, sinna tone. Det vi jo er mest redd for, er at det skal skje noe alvorlig, og dette må tas på alvor, sier hun.

Les også: Arbeidet på Sofiemyr går på skinner

Den aktuelle situasjonen skal nå være ryddet opp i, men tobarnsmoren frykter at lignende episoder kan skje igjen.

– Ikke bare i Ormerudveien, men også på andre byggeprosjekter. Det er mange store prosjekter på gang, og jeg håper nå at det blir satt større fokus på situasjoner som dette før det eventuelt skjer noe, avslutter hun.

PS! Solon Eiendom og Oppegård kommune har besvart denne saken. Dersom du ønsker å sjekke ut hva de har svart, klikk her!

 

 

Powered by Labrador CMS