ARBEIDERPARTIET: Oddbjørn Lager Nesje er gruppeleder for Atbeiderpartiet i Nordre Folo kommune.

Ny Kolbotn stasjon: – Et viktig steg mot en bedre hverdag for alle!

Oddbjørn Lager Nesje i Arbeiderpartiet hyller nye Kolbotn stasjon i dette innlegget. 

Publisert

NB: Dette er et debattinnlegg og gir uttrykk for skribentens meninger. 

Vi i Nordre Follo Arbeiderparti jubler over regjeringens start på oppgradering av Kolbotn stasjon! Det er en viktig prioritering som kommer mange mennesker til nytte. Spesielt for oss som bor der og bruker stasjonen jevnlig. Vårt engasjement for Kolbotn stasjon har ført tiltaket til topp på prioriteringslista. Det er vi veldig glad for. Regjeringen har satt av 1,3 milliarder kroner til ny Kolbotn stasjon i revidert nasjonalbudsjett. En av de mest gledelige aspektene ved den kommende oppgraderingen er at den nye Kolbotn stasjon vil være universelt utformet. Nå blir det en stasjon for alle. Den bratte trappen som nesten er umulig å bruke, med rullestol eller barnevogn, er snart historie. En ny stasjon fra desember 2026 vil være mer tilgjengelig for folk, uavhengig av fysisk evne eller mobilitet. Det er et viktig skritt mot en mer inkluderende kollektivtransport, og det vil gjøre hverdagen enklere for mange.

Plass til lengre tog – bedre kapasitet til og fra Oslo. 

Den nye stasjonen vil også kunne håndtere lengre tog, noe som vil bidra til å avhjelpe den stadig økende kapasitetsutfordringen vi opplever på strekningen. Dette vil redusere trengselen og gjøre reisen mer komfortabel for alle som tar toget til og fra Kolbotn. Kort sagt betyr det en bedre hverdag for pendlere. Vi har alle kjent på trengselen i de overfylte vognene, på vei til å levere i skole eller barnehage, til eller fra jobb i rushtida. Fremover vil en ny stasjon bety bedre plass på togene når de lengre togsettene kommer på plass. For alle som er avhengige av togtransport i sitt daglige liv, vil den oppgraderte Kolbotn stasjon bety en betydelig forbedring av hverdagen. Det blir lettere å komme seg til jobb, skole og andre daglige gjøremål. Dette vil ikke bare gi en mer effektiv pendleropplevelse, men det vil også bidra til å redusere stresset og frustrasjonen mange har opplevd på grunn av dårlige transportforhold.

En jubeldag for Nordre Follo

Oppgraderingen av Kolbotn stasjon har vært på agendaen i lang tid. Det er derfor ekstra gledelig å se at vårt engasjement fører til konkrete resultater. Han kunne reist hvor som helst, men det sier litt om hvor viktig dette tiltaket er når selveste samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) velger Kolbotn stasjon forrige uke, når han skal markedsføre viktige tiltak fra revidert nasjonalbudsjett. Regjeringen leverer! Dette viser at vedvarende innsats og engasjement kan gjøre en reell forskjell for lokalsamfunnet vårt. Vi i Arbeiderpartiet lytter og prioriterer tiltak som er viktige for folk. For alle som bruker toget på Kolbotn, både de med rullestol, barnevogn eller dårlig tid på vei til og fra levering i barnehage og SFO. Vi ser frem til å følge med på fremdriften av prosjektet og til slutt få en ny og forbedret Kolbotn stasjon i desember 2026. En stasjon vi kan være stolte av og som vil tjene lokalsamfunnet vårt i mange år fremover. For oss er dette et viktig skritt mot en mer effektiv, tilgjengelig og bærekraftig kollektivtransport. Realiseringen av den nye stasjonen vår viser at politisk handling kan føre til positive endringer som gagner alle. Gratulerer til alle innbyggere på Kolbotn!

Oddbjørn Lager Nesje,
gruppeleder for Nordre Follo Arbeiderparti

Powered by Labrador CMS