Satara Murray er en kraftfull og rask forsvarsspiller som kan forsterke Kolbotn bakover.
Satara Murray er en kraftfull og rask forsvarsspiller som kan forsterke Kolbotn bakover.

Fra Liverpool til Kolbotn

Kolbotns toppserielag har sikret seg den amerikanske forsvarsspilleren Satara Murray.

Publisert

Murray har signert en kontrakt med Kolbotn som varer ut sesongen, med mulighet for forlengelse ut 2021, opplyser Kolbotn på sine hjemmesider

– Satara Murray er en spiller med stor internasjonal erfaring etter flere år i Liverpool og nå sist i Houston Dash. Det viser at Kolbotn har ambisjoner og at dette skal bli starten på å løfte Kolbotn opp i toppen igjen av norsk kvinnefotball. Det er et særdeles utfordrende marked der koronasituasjonen har snudd alt på hodet. Men i Satara har vi fått en flott person, utadvendt og med ekstrem fysisk kompetanse som kan bekle hele høyresiden og stopper plass, forteller KIL-trener Aleksander Olsen om nysigneringen.

Murray kom til Norge tirsdag, men må i 10 dagers karantene før hun kan møte på trening. Hun vil være klar til spill 8. august, når Kolbotn skal møte Vålerenga på bortebane.

Fire år i Liverpool

Murray er født i New York, men har vokst opp i Austin i Texas. Hun startet sin profesjonelle karriere i Liverpool FC, der hun spilte i fire år før hun flyttet tilbake til Texas for å spille i Houston Dash i NWSL. Der har hun blant annet spilt med Cami Privett, som spilte en sesong i Kolbotn i 2015.

– Jeg har flere venner som har spilt i Toppserien tidligere og de har ingenting annet enn gode ting å si om kvaliteten på ligaen. Jeg har også hørt mye godt om Norge og nordmenn, så da jeg valgte å dra fra Houston ville jeg sørge for at mitt neste stopp var et sted hvor jeg ville like fotballen, men også miljøet, sier Murray til KILs hjemmesider.

Stolt forsvarer

Hun beskrives som en fysisk spiller, som legger mye stolthet i å hindre motstanderlaget i å score.

– Jeg er veldig rask og ganske fysisk. Den fysiske styrken min er en av mine beste kvaliteter og er etter min mening noe av det viktigste som forsvarer, da det kommer godt med i arbeidet for å hindre motstanderne fra å score. Jeg er også veldig glad i å være med å sette i gang angrep og liker å være med høyere i banen, forteller hun.

Neste oppgave for toppseriedamene er hjemmemøtet med Røa lørdag 1. august på Sofiemyr Stadion.