BASE VED STASJONEN: Politiet hadde base ved Kolbotn stasjonen mens søket pågikk.

Søkte med hund og helikopter etter slåsskamp på Kolbotn torg

Politiet fikk kontroll på fem av seks personer etter at det angivelig ble trukket kniv på Kolbotn torg.

Publisert

Politiet rykket ut med store styrker etter at de fikk melding om slåsskamp ved Coop Mega. Politiet fikk den første meldingen klokken 15.38. 

– Vi fikk den første meldingen fra vekterne på Kolbotn torg klokken 15.38, om at det var to personer som slåss, og at den ene av disse skal ha sagt at vedkommende hadde en kniv. Dette ble ansett som en alvorlig hendelse. Flere politibiler ble sendt til Kolbotn, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Tom Sandberg.

To fra Kolbotn, én fra Sofiemyr

– Vold isolert sett er alltid alvorlig, og spesielt når noen går med kniv og velger å trekke den

Thomas West Johnsen, førstebetjent i Øst politidistrikt

 Klokken 15.49 var politiet på stedet, men det visste seg at totalt seks ungdommer skulle ha vært involvert i hendelsen. Noen av dem er kjent for politiet fra før.

En vekter fulgte etter flere av de som deltok i slåsskampen. Ganske kjapt fikk politiet kontroll på fire av dem.

Politiet har nå kontroll på fem ungdommer, men leter fortsatt etter den sjette personen, ifølge operasjonslederen.  Politiet opplyser at det er snakk om unge menn tidlig i 20-årene. 

Saken fortsetter under bildet!

SØKTE MED HUND: Det ble søkt med politihund gjennom skogen på Rikeåsen. På vei ned Fjellveien ble det også søkt i hager.

 
– To av dem er fra Kolbotn, en fra Sofiemyr, en fra Erdal og den siste av de fem, som ser ut til å være den fornærmede, er fra Fredrikstad, sier Sandberg.

Bistand fra Oslo

Oppegård Avis snakket også med førstebetjent Thomas West Johsen som var på stedet like ved Kolbotn stasjon tirsdag ettermiddag.  

SPEIDET MOT SKOGEN: En av politibetjentene hadde post like ovenfor byggeplassen til den nye skolen på Kolbotn. Vedkommende speidet mot skogen for å se etter aktivitet.

– Vi har bistand fra Oslo med hund og helikopter i tillegg til egne patruljer, sa førstebetjent Thomas West Johnsen da Oppegård Avis snakket med han ved Kolbotn stasjon tirsdag ettermiddag. 

I tillegg til fire patruljebiler, som sto parkert ved Kolbotn stasjon, søkte politiet med hund gjennom skogen på Rikeåsen. Lokalavisen observerte også en betjent som speidet opp mot skogen like ovenfor byggeplassen til Kolbotn skole. 

Alvorlig

Førstebetjent Thomas West Johnsen mener det er alvorlig å trekke kniv i det offentlige rom. 

– Vold isolert sett er alltid alvorlig, og spesielt når noen går med kniv og velger å trekke den, sier Thomas West Johnsen. 

Ifølge operasjonsleder Tom Sandberg ble ingen som har blitt skadet som følge av hendelsen.

 – Er de fem ungdommene pågrepet?

 – Nei, men vi snakker med dem om hendelsen, sier Sandberg.

Like før kl 19 tirsdag opplyser operasjonslederen at de har navnet på den sjette personen. Vedkommende er i samme aldersgruppe som de andre. 

Tre personer har status mistenkt, to betraktes som vitne og den siste som fornærmet. Noen av personene er kjent for politiet fra tidligere, ifølge operasjonslederen. 

Powered by Labrador CMS