STENGER: Nora Charlotte Isachsen sier det er vemodig å legge ned butikken på senteret, men det har vært utfordrende for en liten stab å få bemanningskabalen til å gå opp.
STENGER: Nora Charlotte Isachsen sier det er vemodig å legge ned butikken på senteret, men det har vært utfordrende for en liten stab å få bemanningskabalen til å gå opp.

OMA ferdig på senteret

Lørdag er det slutt for gjenbruksbutikken på Kolbotn Torg. Butikksjefen har en drøm.

Publisert

Den kommunalt eide gjenbruksbutikken OMA (Oppegård miljø- og arbeidstreningssenter) kan se tilbake på et 2019 med dundrende suksess. Ved siden av butikken på Sofiemyr, fikk daglig leder Nora Charlotte Isachsen og teamet hennes tidligere i år muligheten til å etablere popup-butikk på Kolbotn Torg.

– Planen var at butikken skulle vare i to uker, og i første runde ble det fire, sier

Isachsen.

– Mange av oss er slitne etter å ha jobbet altfor mye i det siste. Samtidig er det vemodig med alle tilbakemeldingene.

Nora Charlotte Isachsen

Siste dager

Inntredenen på senteret ble derimot så godt mottatt av både kunder og senterledelsen at butikken raskt kom tilbake. Nå er det derimot slutt. Denne uka har OMA siste åpningsdager på Kolbotn Torg.

– Avtalen var at butikken skulle være her ut året, sier Nora Charlotte Isachsen.

Det er med blandede følelser hun stenger butikken permanent etter åpningstid førstkommende lørdag.

– Det er veldig krevende for oss å være på et senter, først og fremst fordi det er så lange åpningstider. Det er vanskelig å få bemanningskabalen til å gå rundt.

Isachsen forteller at de har fått det til med mye dugnad og frivillighet, men hun sier dette ikke er holdbart i lengden. Denne uka skal derfor bruktbutikken tømmes.

– Vi har halv pris på forskjellige varegrupper, og på lørdag selger vi alt i butikken til halv pris, sier hun.

Ny lokasjon på Kolbotn?

Etableringen på Kolbotn har derimot gitt mersmak for OMA-lederen. Hun har derfor en drøm.

– Vi ønsker å fortsette med gjenbruksbutikk på Kolbotn. Her er mer folk. Målet mitt er at vi legger ned på Sofiemyr også, og etablerer en ny bruktbutikk her i Kolbotn sentrum, hvor vi kan styre åpningstidene selv.

KREATIVE INNSLAG: Butikkdriften har også gitt noen svært vellykkede auksjoner. Her fra en av dem tidligere i høst.
KREATIVE INNSLAG: Butikkdriften har også gitt noen svært vellykkede auksjoner. Her fra en av dem tidligere i høst.

PS! Saken fortsetter under bildet!


Nora Charlotte Isachsen sier at OMA er en kjempesuksess. I løpet av det siste året har det tatt i mot 110 tonn med gjenbruksvarer på Sofiemyr, og via butikken på senteret har det kommet 10 tonn. Kundene har også lagt sin elsk på butikken. Tidligere denne uka avslørte de at de legger ned på senteret, og det tok ikke lang tid før kommentarfeltet på Facebook-posten fikk mange triste kommentarer.

– Selv om det er synd at vi legger ned på senteret, kjenner vi at det er litt både og. Mange av oss er slitne etter å ha jobbet altfor mye i det siste. Samtidig er det vemodig med alle tilbakemeldingene.

– Jeg har gått inn i denne avtalen om at det garantert er gjenbruksvilje i Oppegård. Det er et behov for en butikk som dette. Tallene våre viser at dette er riktig, og det gjør meg veldig glad. Vi trenger gjenbruksbutikk.

– Har du et nytt lokale i sentrum i sikte?

– Det kan være, men det er ikke noe jeg kan gå ut med ennå, sier Nora Charlotte Isachsen hemmelighetsfullt.

Powered by Labrador CMS