BLIR FAST: Rufus har kommet for å bli, men flytter til nye lokaler.
BLIR FAST: Rufus har kommet for å bli, men flytter til nye lokaler.

RUFUS får fast plass

Gjenbruksbutikken RUFUS etablerer permanent butikk på Kolbotn Torg.

Publisert Sist oppdatert

Barnekonseptet RUFUS åpnet en midlertidig pop-up på Kolbotn Torg i september 2022. Nå er Citycon og Nordre Follo kommune enige om å gjøre gjenbruksbutikken til permanent butikk på senteret.

RUFUS på Kolbotn Torg tilbyr brukte klær og leker for barn, og privatpersoner inviteres til å selge sitt brukte barneutstyr i butikken. Det er Nordre Follo kommune som står bak satsingen.

Langsiktig avtale

RUFUS åpnet i september 2022 og skulle etter planen bli på senteret til april 2023. Nå får RUFUS nye og permanente lokaler med beliggenhet ute på øvre torg.

– Vi er fornøyde med at vi nå har en langsiktig avtale med Kolbotn Torg. RUFUS har blitt tatt godt imot av folk på Kolbotn, og vi opplever at mange ønsker å benytte vårt tilbud når de skal selge brukt utstyr og brukte klær. Vi håper at like mange tar turen til oss når vi etablerer den nye butikken ute på øvre torg, sier Nora Charlotte Isachsen, prosjektleder for RUFUS.

De nye RUFUS-lokalene blir der butikken Lampehuset til nå har vært, men de flytter ut 31. januar.

OMA består

Kolbotn Torg har nå to gjenbrukskonsepter på senteret. OMA Gjenbruksbutikk tilbyr klær, sko, bøker, pyntegjenstander, småelektrisk og mer. RUFUS er gjenbrukskonsept for barn. I tillegg til å være et gjenbrukskonsept, bidrar RUFUS til arbeidsinkludering. Butikken ansetter unge under 29 år, som i dag har oppfølging fra NAV. Ingen arbeidstrening, kun ordinære ansettelser.

– Vi trenger virksomheter som satser på de unge som ikke har kommet seg inn i arbeidsmarkedet, og virksomheter som gjør det lettere å velge gjenbruk – her gjør de begge deler, sa statsminister Jonas Gahr Støre da han besøkte Kolbotn Torg i høst.

– Viktige bidrag

RUFUS flytter fra sine midlertidige lokaler til ny permanent butikk på øvre torg i starten av mars. Senterlederen er glad for å bli enig med kommunen om permanent butikk.

– Det er helt fantastisk at kommunen nå har to gjenbrukssatsinger på Kolbotn Torg. Både OMA og RUFUS bidrar til å styrke butikkmiksen på senteret. Konseptene er også viktige bidrag i lokalsamfunnet ved at de setter fokus på gjenbruk og arbeidstrening, sier Marianne Thoresen-Larsen, senterleder på Kolbotn Torg.

Powered by Labrador CMS