MÅKER PÅ: Foreningen Landstormen var torsdag utpå Kolbotnvannet for å sørger for skøyte-trasé.

Nå er det skøyteis på Kolbotnvannet

Landstormen var torsdag ute på Kolbotnvannet for å sørge for skøyteglede på Kolbotn.

Publisert

Foreningen har også i år ansvaret for brøytingen av skøyte-trasé på Kolbotnvannet, og det er ikke et ansvar de tar lett på.

Torsdag formiddag var et titalls herrer i full sving for å måke frem isen på vannet.

– Nå måker vi og gjør det klart for vinterens aktiviteter. Vi har målt isen med et 20 cm bor og det kommer ikke gjennom isen, så det skal være veldig trygt, sier primus motor Bjørn Kløvstad.

GROVKALIBRET: Når det gjelder måling av istykkelse er det faktisk utstyret det kommer an på. Eirik Holmlund har full kontroll.

Sikkerheten er selvsagt det aller viktigste, men også iskvaliteten virker å være fin fra naturens siden.

– Den virker å være ganske strøken nå. Det er noen små ruglete partier, men når vi har måkt litt til, så kan det være at naturen gjør resten, håper Kløvstad.

Følger været

Med nye nedbørsmengder på gang blir det nok flere runder med måking gjennom helgen, men det tar Landstormen-gjengen på strak arm. Spenningen er nok større med tanke på hvilke konsekvenser mildværet til uka får.

– Vi får se hva regnet gjør. Det kan bli et fint glasert resultat med flotte forhold, men gjør det ikke det, så har vi høvelen klar, forsikrer han.

GLEDER SEG: Bjørn Kløvstad ser frem til å prøve de nye skøytene på Kolbotnvannet.

Tusse er måkt

Samtidig med at Landstormen brøytet flotte sløyfer på Kolbotnvannet, var et lignende apparat i sving på Tussetjern. Den er også klar til bruk. Det skal med andre ord ikke skorte på skøytemuligheter i år heller.

– Vi vet det er mange som gleder seg og jeg kjenner på det selv. Jeg fikk nye skøyter med Zandstra-stål og staver til jul, så det skal i hvert fall ikke stå på utstyret, flirer Kløvstad.

SIKKERHET FØRST: Naturis spøker man ikke med. Husk at sikkerhet alltid må komme først når man ferdes på isen.
Powered by Labrador CMS