STORKOSTE SEG: Beboerne på KOMBO storkoste seg med hjemmelaget middag servert av Oppegård Røde Kors.
STORKOSTE SEG: Beboerne på KOMBO storkoste seg med hjemmelaget middag servert av Oppegård Røde Kors.

Serverte hjemmelaget middag til beboerne på KOMBO

Mandag ettermiddag sørget frivillige fra Oppegård Røde Kors for en flott middag for 16 beboere ved Kolbotn omsorgsboliger (KOMBO).

Publisert Sist oppdatert

– Hjemmelaget fårikål og "Bernds svigemors sviskekompott" stod på menyen. Det var en god stemning. Maten smakte visst veldig godt, ifølge beboerne, sier Bernd Gutbier (68) fra Oppegård Råde Kors, som hadde ansvar for arrangementet på KOMBO.

Ifølge ham varte arrangementet i tre timer og var vellykket.

FÅRIKÅL:
FÅRIKÅL:
DESSERT:
DESSERT:

12.500 kroner

Det var i august at Oppegård Røde Kors fikk et tilskudd på 12.500 kroner fra Helsedirektoratet til prosjektet «Spisevenner». Disse midlene må brukes på middager til beboerne på de tre sykehjemmene i gamle Oppegård (KOMBO, Greverud og Høyås) frem til august 2022.

Middagen på KOMBO mandag denne uken var allerede det andre arrangementet, gjennomført av de lokale frivillige fra Røde Kors.

– Våre frivillige lager middag fra bunnen av én dag i måneden for beboere i en av våre omsorgsboliger. Da blir det god matlukt som får tennene til å løpe i vann. Det kommer cirka 15 personer hver gang. sier leder for avdelingen Omsorg i Oppegård Røde Kors, Elisabeth B. Skaugerum.

VELLYKKET ARRANGEMENT: På bildet ser du Bernd Gutbier med en av de beboerne på KOMBO:
VELLYKKET ARRANGEMENT: På bildet ser du Bernd Gutbier med en av de beboerne på KOMBO:

Trenger flere frivillige

– Det er er en kjent sak at mange eldre får i seg for lite mat på grunn av redusert appetitt. Det kan føre til underernæring med redusert livskvalitet og økt omsorgsbehov. Gode måltider gir trivsel, næring, mestring og felleskap. Gode måltider er kort og godt livsnødvendig medisin og bidrar til god helse, sier Skaugerum.

Sammen med Bernd Gutbier har hun stor tro på at dette vil bli et populært tilbud.

– Vi ønsker på sikt å kunne tilby dette til flere av omsorgsboligene i kommunen, men da trenger vi flere frivillige til å hjelpe til, sier de to.

Har du tid og lyst til å bidra som frivillig? Ikke nøl med å kontakte Elisabeth B. Skaugerum (elisabeth.skaugerum@rodekors.org, mobil 934 00 106) eller Bernd Gutbier (bernd.gutbier@rodekors.org, mobil 997 00 100).

– Vi trenger minst ti frivillige til, gjerne noen som har interesse for matlaging, men også noen som kan bidra med å handle varer, lage mat, dekke på bordet og hjelpe tim med servering og rydding. Vi trenger også et par personer som kan ha ansvar for å gjøre de nødvendige avtalene på sykehjemmene, sier Gutbier.

Onsdag neste uke skal Bernd og Elisabeth lage lunsj for dagsenteret og omsorgsboligene på Greverud. Da står "verdens beste hjemmelaget fiskesuppe" på menyen.

Powered by Labrador CMS