KREATIVE I NAVNEFORSLAGET: Ski-ordfører Tuva Moflag (t.v.) og Opepgård-ordfører Thomas Sjøvold kaster seg på banen med navn på den nye kommunen. Pressekonferansen ble avholdt, naturlig nok, i Roald Amundsens hjem i dag.
KREATIVE I NAVNEFORSLAGET: Ski-ordfører Tuva Moflag (t.v.) og Opepgård-ordfører Thomas Sjøvold kaster seg på banen med navn på den nye kommunen. Pressekonferansen ble avholdt, naturlig nok, i Roald Amundsens hjem i dag.

– Vi synes navnet bør bli Fram kommune

Ordførerne med overraskende forslag til navnet på den nye storkommunen.

Publisert

I dag kom ordførerne i Ski og Oppegård med et overraskende navneforslag på den nye storkommunen.

Tuva Moflag og Thomas Sjøvold mener navnet på den nye kommunen bør bli Fram kommune. 

– Vi har hatt en diskusjon, og har tenkt mye på hva den nye kommunen skal være, på geografi, identitet og noe som forener oss. Vi har hatt en kreativ runde hvor vi har snakket blant annet om hva vi har av historiske verdier  i kommunen, og det var en grunn til at vi valgte å legge pressekonferansen hit til Roald Amundsens hjem, sa Moflag, før hun og kollega Sjøvold avslørte sitt forslag til nytt kommunenavn.

– Dette stedet representerer noe av det som har vært viktig i historien. Noe av det som har satt spor etter seg. Noe av det som har vært modig, sier Moflag.

Overrasker nok mange

De to ordførerne mener navnet kanskje kan komme overraskende på mange. Spekulasjonene har vært mange i forkant av dagens pressekonferanse, blant annet fordi Oppegård Høyre nylig kjøpte domenet www.nordrefollo.no.

 Når de politiske toppene i Ski og Oppegård nå skal møtes på Gardermoen de neste to dagene for å diskutere plattformen for den nye kommunen, blir navnevalget noe av det som skal opp til diskusjon.

– Det er en prosess som man skal igjennom og det er en del regler rundt både dette med kommunevåpen og valg av navn som skal følges, så ingenting er endelig vedtatt, og dette er ikke slik vi bare skal bestemme oss for. Men nå vil vi lufte dette navneforslaget overfor våre innbyggere, og håper at folk kan komme med tilbakemeldinger på hva de synes om det, sier Sjøvold. 

Klikk play i videovinduet for å se pressekonferansen!

NB! Det blir mer om saken utover dagen på nye oavis.no