– Tusen takk for utfordringen!

Kjære Oppegård Avis og redaktør Eskil Bjørshol! Jeg er her! Jeg hører du etterlyser meg, og jeg svarer.

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger. 

Først vil jeg innlede med å si at flere av mine partikollegaer i Nordre Follo Høyre gjør en glimrende jobb i å fremme våre politiske saker og synspunkt. Ikke minst vår meget dyktige ordførerkandidat Cecilie Dahl-Jørgensen Pind.

Men det må ikke være tvil. Jeg jobber iherdig i kulissene så mye jeg kan, både gjennom min første periode i dagens kommunestyre, og i valgkampen mot et nødvendig styringsskifte. «Sitte stille i båten» gjør jeg sjeldent. Jeg liker å prate med folk. De jeg møter på foreldremøter, på butikken, på håndballkampen, og ikke minst på dørbank og stands nå i valgkampen. Hva er de opptatt av i nærmiljøet sitt, kommunen vår og hva synes de vi som folkevalgte skal gjøre noe med.

Kjære Eskil, jeg håper det er greit å få være lokalpolitiker uten å måtte være så synlig i media, og ha troa på at det å snakke med folk også betyr å markere seg i valgkampen. Men når du nå byr opp til dans, takker jeg ja og går rett på sak.

Jeg er 50 år, gift, har barn i skolealder, er nordlending og stortrives i mitt nærmiljø Oppegård/Greverud/Myrvoll. En av mine hjertesaker er en trygg og mobbefri oppvekst for våre barn og en nivåtilpasset skole. Som kommune må vi satse på idrett, fritidsaktiviteter og møteplasser for ungdommene våre. I tillegg til en god og verdig eldreomsorg, må vi få større fokus og handlekraft for å etablere en god og tilpasset omsorg for personer med demens og deres pårørende. Bærekraftige klima- og miljøløsninger er også en hjertesak som står sterkt i Høyres valgprogram. Lokalt ønsker Høyre blant annet å hente fram planene for utvidelse av Greverud skole og fjerne de midlertidige paviljongene. Vi vil også se på mulighet for utvidelse av både Flåtestad skole og Greverud sykehjem/omsorgsboliger. Mange som meg er utrulig frustrert over at det ikke er skjedd noe med broa ved Oppegård stasjon gjennom de siste fire årene. Den broa må nå på plass!

Selv om jeg har sittet en periode i kommunestyret er jeg fremdeles rimelig fersk i lokalpolitikken. Men jeg har stor tro på å lytte til våre innbyggere, og at dialog kan løse mye. Jeg har i løpet av disse fire årene savnet samarbeid mellom posisjonen og opposisjonen for å komme fram til gode løsninger til det beste for innbyggerne. Her er Høyre tydelig på at dialog og samarbeid er viktige verktøy for å skape god styringskraft. Jeg er stolt over å være en del av team Høyre med så mange dyktige politikere, både unge og gamle og flere av oss i midten. Alle er ikke like synlige, men steike hvor de står på til det beste for Nordre Follo.

Når jeg nå har muligheten til å være i det lokale rampelyset noen minutter, vil jeg på tampen benytte anledningen til å gi en velfortjent honnør til alle som stiller til valg uansett parti, listeplassering og synlighet.

STILLER TIL VALG: Hege Elise Blix Mortensen er kandidat på årets Høyre-liste.

Til slutt vil jeg si til redaktør og Oppegård Avis sine 40 000 lesere;

Tusen takk for utfordringen! Jeg kan forsikre om at jeg er både svært engasjert og dedikert for nærmiljøet og kommunen vår, og vil selvfølgelig gjerne inn i kommunestyret for å drive god Høyre politikk.

Jeg og mange flere står på stand på Greverud senteret i helga, kom gjerne å ta en prat.

Ønsker alle et godt valg!

Mvh

Hege Elise Blix Mortensen

Powered by Labrador CMS