– Jeg elsker barns hvinende latter og gledeshyl

Merete Bellingmo (Ap) forteller om sin motivasjon for å utvikle kommunen videre.

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger. 

Ikke bare 17.mai, men alle dager. Ved sene sommerkvelder ute i nabolaget eller om vinteren i blåtimen når du opplever unger på akebrett eller på ski som strekker utetiden lenger og lengre..

Dette er min største motivasjon til å bidra til utvikling av Nordre Follo kommune.

Barn som føler seg trygge og elsket har gode voksne rundt seg som støtter de og elsker de.

En god oppvekst skaper gode samfunn nå og i fremtiden.

AP-POLITIKER: Merete Bellingmo har i mange år vært aktiv for Arbeiderpartiet. Først i Oppegård kommune, nå i Nordre Follo.

Vi skal ha gode barnehager hvor det skapes gode relasjoner mellom barna og mellom foreldre og voksne. Stikkord er trivsel og utvikling. Mitt mål er at alle barnehager skaper egen identitet som motiverer og utvikler voksne i barnehagen og stimulerer med fantastisk lek og læring for barna.

Skolen bidrar til kunnskap, forståelse og respekt. Vi må fortsette å med oppgraderingen slik at vi har gode skolebygg og samtidig har gode lærere i skolen. Læreren er den viktigste personen for eleven når det gjelder læring.

Arbeiderpartiet mener at kvaliteten på innholdet i barnehagen er like viktig som kvaliteten på innholdet i skolen.

Det å oppleve tilhørighet til et fellesskap er viktig for oss voksne. Foreldregruppene i barnehagene, skolen, idretten, speideren, korpset , ja alle aktiviteter hvor barnet kan delta er viktige arenaer som bygger gode oppvekstsvilkår. Raushet og forståelse er verdier i disse gruppene som har stor betydning for de voksne og for barna.

Finnes flere arenaer for gledeshyl?

De finner vi i de åpne grønne områdene, i hundremeterskogene nære boliger, skoler og barnehager. Vi er heldige i denne kommunen hvor vi har mye store skogområder. Disse er flott å oppsøke med familien, men det er de nære områdene som er viktige til aktiviteter før leggetid. Det er derfor viktig å bevare de som er og ved i utbyggingsområder sikre at de etableres.

Gode uterom er viktig for foreldre og voksne, for alle generasjoner. Her kan vi treffes.

Dette er de områder hvor du hilser på andre naboer som skaper og er gode arenaer for å øke trivsel og trygghet. Ski sentrum må bli et bysentrum som inviterer til å ta søndagens spasertur dit. Likeså må Kolbotn sentrum bli omtalt som det grønne bysentrum. Med å utvide Rådhusparken og utvikle en sammenhengende park og rekreasjonsmulighet rundt Kolbotn vannet med Generasjonsparken dette gir dette grunnlag for latter og gledesdeshyl.

"Det kreves en hel landsby til å oppdra et barn", er et afrikansk ordtak. Nordre Follo kommune er en landsby. Vi må alle politikere, ansatte , naboer, foreldre, alle voksne i alle generasjoner vite vårt ansvar.

Vi må respektere, inkludere og akseptere hverandre og være rause i et felles mål om å skape god oppvekst til våre barn og unge.

La oss fryde oss alle over gledes hyl og barnelatter mens vi lytter til Dagsnytt 18.

Godt valg!

Merete Bellingmo

15. kandidat Nordre Follo Arbeiderpartiet

 

 

Powered by Labrador CMS