VENSTRE-KANDIDAT: Per H. Riseng var tidligere medlem i Høyre. Nå er det Venstre som gjelder.
VENSTRE-KANDIDAT: Per H. Riseng var tidligere medlem i Høyre. Nå er det Venstre som gjelder.

– Jeg gikk fra Høyre til Venstre

Per H. Riseng er overbevist om at sitt gamle parti er på ville veier i jakten på en blå-blå kommune.

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger. 

Jeg var i noen år medlem av Høyre, men meldte meg ut for tre år siden. Jeg fant et bedre alternativ i Nordre Follo Venstre. Når jeg nå ser at mitt tidligere parti ønsker å styre kommunen med Frp og PP som samarbeidspartier, så er jeg enda mer overbevist om at jeg har tatt det riktige i valget. 

Da jeg var i Høyre mente jeg at vi burde samarbeide mot sentrum. Meningsmålinger viser nå et mulig flertall for Høyre, Frp og PP. Med Venstre i vippeposisjon vil vi kunne få et borgerlig flertall med grønnere profil. Det er derfor det er viktig å stemme Venstre i år.

Et langvarig høyrestyrt Oppegård har bommet på Kolbotn.

Per H. Riseng

1410 Gamlebyen

Jeg jobber selv med eiendomsutvikling og vet hvor viktig det er med aktivitet i sentrum. Her har et langvarig høyrestyrt Oppegård bommet på Kolbotn. Det ble bygget en skole som viser seg å være alt for stor, neste 200 elevplasser for mye. Det flytter nemlig ikke barnefamilier til leilighetene i Kolbotn sentrum, men bare middelaldrende som meg og eldre. Nå må det i stedet hentes inn barn fra et stort geografisk område, som får lang skolevei, til en ny privatskole i de tomme lokalene. Tyder dette på en god sentrumspolitikk? Venstre ivret for å redde Generasjonsparken i forrige runde og lyktes med det i forhandlinger med AP. Vi reddet flere andre grønne områder og startet arbeidet med kyststien på Svartskog. Vi vil stille de samme kravene til Høyre nå. Vi vil fortsette å jobbe for et renere Kolbotnvann, vi vil bevare grønne lunger i nærområdene, og vil sørge for at Høyre alltid prioriterer dem som trenger det mest. Vi vil sikre forutsigbarhet for eiendomsutviklere, som meg, og vi skal ha en utvikling med tydelig profil og retning i vår kommune.

Høyrevelger, kjenn din besøkelsestid!

Enhver innbygger som ennå ikke har stemt, må være klar over hvilke endrede prioriteringer det kan bli med et mørkeblått flertall. Frp har tre timers gratis parkering som en av de viktigste sakene, og viser ingen interesse for en eskalerende natur- og klimakrise. Kommunen skal altså subsidiere flere biler inn i våre sentrum og redusere inntektene i kommunen med flere millioner. Penger som kunne vært brukt på skoler, barnehager, eldreomsorg, miljøtiltak og mye annet. Parkeringsavgift er også et viktig insentiv til at biler ikke står parkert lenger en nødvendig, siden det ikke er gratis. Forslaget er rett og slett dårlig og vil gjøre det vanskeligere å parkere i sentrum en det det er i dag.

I flere saker som Venstre har jobbet hardt for å få til den siste perioden har Høyre vært imot eller vært lunkne til. Saker som Østmarka Nasjonalpark, Kyststien slik vi håper på og klima- og miljøsatsing. Vil disse sakene bli prioriter med et blå blått kommunestyre?

Det som er sikkert, er at det ikke blir den samme ambisiøse klima- og miljøpolitikken dersom Høyre, Frp og Pensjonistpartiet får flertall. Jeg mener vi trenger et Venstre på vippen.

Høyrevelger! Du kan nå bestemme hvem som skal styre kommunen de neste fire årene. Ved å støtte Venstre får du et blågrønt styre, og da vil både sentrumsutviklingen fortsette og barn og unge vil ikke bli en salderingspost, heller ikke de eldre. Det skal fortsatt være mulig å kjøre bil, men privatbilister må regne med å betale for å parkere. Venstre fører en aktiv næringspolitikk, godt styrt by- og tettstedsutvikling og er imot eiendomsskatt. Venstre mener at de gode løsningene finnes i det liberale sentrum, ikke ytre høyre eller ytre venstre. Venstre er partiet som står opp mot enkle populistiske løsninger og kjemper for fellesskap og frihet. Derfor velger jeg Venstre.

Godt valg!

Per H. Riseng

Nr. 11 på Venstres liste

Powered by Labrador CMS