RENSELSE: Slik ser det ut når konfirmanten renser sine foreldre.
RENSELSE: Slik ser det ut når konfirmanten renser sine foreldre.

Tilbyr sjamanistisk konfirmasjon

Sjamanisme er i vinden for tiden, godt hjulpet av en nokså eksentrisk «frontfigur». Visste du imidlertid at sjamanforbundet også tilbyr sin versjon av konfirmasjon?

Publisert Sist oppdatert

Er ikke kirkelig eller borgerlig konfirmasjon helt din greie? Da har du faktisk ett siste alternativ. Sjamanforbundet tilbyr nemlig det de kaller en «en meningsfull reise inn i voksenlivet».

Det er slett ikke hverdagskost å motta pressemeldinger fra sjamanforbundet. Faktisk kan det like gjerne, først som sist, innrømmes at undertegnede ikke visste at et slik forbund eksisterte. Det gjør det åpenbart. Ikke bare eksisterer de. Nå vil de sågar gå både kirken og Human-Etisk Forbund i næringen.

Lar ungdommen reflektere

«Siden tidenes morgen har mennesket markert overgangen mellom barn og voksen. Ved siden av å være en feiring skal den også hjelpe den unge med å forstå sin rolle og sine plikter i samfunnet. I de fleste tradisjoner består denne overgangen av en læringsperiode som avsluttes med at familie og venner samles for å feire overgangen til voksenlivet. I moderne tid er kanskje kirkens konfirmasjon det vi kjenner best til, senere er det også kommet til en humanistisk konfirmasjon. Det finnes også et tredje alternativ, nemlig sjamanistisk konfirmasjon. En sjamanistisk konfirmasjon skiller seg litt fra andre da Sjamanistisk Forbund ønsker å la ungdommen selv reflektere over sine egne verdier og standpunkt rundt åndelighet og tro. Temaer som naturforståelse og naturens vesen er sentrale i undervisningen», forklarer sjamanforbundet i sin pressemelding.

Sjamanisme:

  • Er en 30000 år gammel åndelig praksis hvor man bruker transeteknikker for å kommunisere med naturkreftene og åndeverdenen
  • Det som knytter alle sjamanismens ansikter sammen er troen på at alt er besjelet og at alle Moder Jords skapninger er i slekt.
  • Sjamanisme som tro kjennetegnes på at man ser seg selv som en del av naturen og at man lever i harmoni med og respekterer sine medskapninger
  • Kilde: sjamanforbundet.no

Nettbasert undervisning

Oppegård Avis skal ikke gjøre seg til dommer over innholdet i tilbudet. Det vi derimot kan gjøre er å sitere styreleder Christoffer S. Eid:

– Selv om sjamanistisk konfirmasjon har århundre lange tradisjoner bruker Sjamanistisk Forbund en moderne tilnærmingsmåte med nettundervisning. Vi lever i en moderne verden hvor vi må treffe ungdommene der de er, sier styreleder Christoffer S. Eid. – Vi ønsker at ungdommene skal kunne tilegne seg en naturåndelighet som fungerer i dagens samfunn, fortsetter han.

Samlingshelg og egen stav

Selv om undervisningen altså er digital, vil det legges opp til en god, gammeldags samling i løpet av læreperioden, der konfirmantene får muligheten til å praktisere det de har lært.

Nettundervisningen avsluttes nemlig med en samlingshelg i Valdres der ungdommene får prøve ut det de har lært. Her får de etter sigende prøve ut både trommereiser og svettehytte. Ikke nok med det:

– I løpet av helgen skal de lage seg sin egen sjamanstav og målet er at de skal lage sitt eget konfirmasjonsrituale som de holder på familiefesten, forklarer sjamanforbundet i pressemeldingen.

– Dette er en fin måte å utfordre ungdommenes kreativitet og skaperevne på. Samtidig gir den også ungdommen en mestringsfølelse som de tar med seg videre inn i livet som ung voksen. Jeg har selv en datter som konfirmerte seg i fjor og jeg opplever at hun i enda større grad har blitt en velreflektert og moden tenåring etter undervisningen.

NB: Er du nysgjerrig på å vite mer sjamanistisk konfirmasjon, så finner du masse informasjon på sjamanforbundet sine nettsider.

Powered by Labrador CMS