PÅ TRAPPEN: Henriette poserer på trappen foran Roald Amundsens hjem på Svartskog.

Vil bli verdens vakreste

Henriette fra Oppegård seiler opp som en av kandidatene til årets Miss Norway-tittel. Lørdag venter en viktig avgjørelse.

Publisert

Siden hun var barn har Henriette Jacobsen Hauge (18) vært aktiv i Follo Dansestudio.

– Jeg startet denne fantastiske dansereisen da jeg var 2 år gammel. Fra dag en skjønte både jeg og mine foreldre at dette var perfect match. Jeg startet å konkurrere i freestyle dans da jeg var 5 år, allerede året etter var jeg på min første internasjonale konkurranse, forteller Henriette.

Skole i utlandet

Dansen har gitt Henriette mange store opplevelser, norgesmesterskap, én verdensmestertittel og en rekke andre utmerkelser. Under Årets danser-kåringen i 2016 ble hun tildelt et tre års fullt scholarship til en danseskole midt i England.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Etter ungdomskolen flyttet jeg alene til England og bodde for meg selv i 2 år, Det var en fantastisk opplevelse.

PS! Saken fortsetter under bildet!

KOS MED CHARLIE: Hjemme på Oppegård er hunden Charlie en god venn. Snart får Henriette vite om hun er videre i Miss Norway.


I 2017 kom derimot en trist beskjed. Det viste seg at Henriette hadde danset både Årets danser, EM og VM med brudd i ankelen.

– Når jeg burde ha stoppet, teipet jeg opp ankelen med sportsteip og danset videre. Dette førte til at ankelen grodde feil sammen, forteller Henriette.

Måtte slutte

Det hele endte med operasjon, og legene ga Henriette beskjeden: «Du kan ikke danse på toppnivå lenger».

18-åringen fra Sætreveien på Oppegård har klart å skape seg nye drømmer.

– Jeg meldte meg på Miss Norway mest for moro skyld. Samtidig er jeg veldig glad i utfordringer, sier Henriette - som til daglig går 3. klasse på Drømtorp videregående skole.

Catwalk-drømmen

Miss Norway startet med nesten 1000 påmeldte. Nå er tallet kommet ned i 20 jenter, og Henriette er fortsatt med.

– Det blir spennende å se hva som skjer på lørdag. Da er det uttak til semifinale. Går jeg videre derfra, venter det flere kurs. Blant annet om hvordan man går på en catwalk. Det hadde vært utrolig gøy om jeg gikk videre, sier Henriette.

Ved siden av skole og drømmen om å vinne missekonkurranse, jobber Henriette på Greverud sykehjem.

– Jeg tar ekstravakter i helger og på kveldstid. Å jobbe med eldre er i utrolig givende, sier 18-åringen fra Oppegård.

Rett før semfinaleuttaket tok Henriette nye modellbilder. Hun og fotograf Anette valgte seg Roald Amundsens hjem Uranienborg som location for fotoshooten. Henriette håper bildene faller i smak hos juryen som skal gjøre uttaket til semifinalen i Miss Norway.

– Frem til nå har jeg fått utelukkende positive tilbakemeldinger, så nå blir det veldig spennende å se hva som skjer videre, sier Henriette Jacobsen Hauge.

Oppegård Avis følger Henriettes vei mot missedrømmen.

Powered by Labrador CMS