INGEN MUTANT-TILFELLER: – Det er da meget sannsynlig at utbruddet på Tårnåsen skole ikke er forårsaket av engelsk variant, sier konstituert kommuneoverlege Monica Biermann.

To nye mutant-tilfeller – gladmelding til Tårnåsen

Antallet tilfeller av mutert koronavirus i Nordre Follo har steget til 73.

Publisert

Søndag formiddag gikk kommunen ut med melding om at det er avdekket ytterligere to tilfeller av mutert koronavirus i Nordre Follo.

– Den ene knyttes til utbruddet på Langhus bo- og servicesenter, den andre er ikke knyttet til kjent smittekjede, skriver kommunen i en melding.

Én med ukjent smittevei

Antallet tilfeller av mutert virus er dermed kommet opp i 73 i Nordre Follo.

På formiddagen søndag meldte også kommunen at det er bekreftet syv nye tilfeller tilknyttet Siggerud gård barnehage, det er nå totalt 14 smittede i utbruddet. De nye tilfellene medfører ikke endring i karantene for berørte. Det er ikke kjent smittevei til engelsk variant, men prøver fra utbruddet er sendt til analyse ved FHI.

Et par timer senere kunne kommunen meddele at det var mottatt flere prøveresultater fra FHI på analyser av koronapositive prøver tatt i utbruddet på Tårnåsen skole og Siggerud Gård barnehage.

Mistenkte mutant

– Det foreligger 13 analysesvar i utbruddet på Tårnåsen skole, alle av type ikke-engelsk variant. Det foreligger også ett prøvesvar fra utbruddet i Siggerud Gård barnehage, også denne ikke-engelsk variant, skriver kommunen i pressemeldingen.

Sist torsdag gikk ordføreren og kommuneoverlegen ut og sa at de mistenkte utbruddet på Tårnåsen skole var mutert virus. Nå ser det ut til at mistanken ikke stemmer.

– Det er da meget sannsynlig at utbruddet på Tårnåsen skole ikke er forårsaket av engelsk variant. Vi venter fortsatt på en del prøvesvar fra Siggerud gård barnehage, men foreløpig er det altså funn av ikke-engelsk variant også her, sier konstituert kommuneoverlege Monica Biermann i pressemeldingen tidlig søndag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS