KLAR TALE: Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold (t.v.) under innledningen i formannskapsmøtet, ledet av ordfører Hanne Opdan.

Vedtok nye tiltak med umiddelbar virkning

Kommuneoverlegen ba politikerne om å handle raskt. Det gjorde de.

Publisert

Koronasmitten har økt den siste tiden, og spesielt er Ingieråsen skole, Vassbonn skole og midlertidig stengte Ski skole hardt rammet.

17. november innførte kommunen derfor rødt nivå for smitteverntiltak i ungdomsskolene. I dag har formannskapet vedtatt forbud mot innendørs fritidsaktiviteter for ungdom i ungdomsskolealder og oppover. Forbudet gjelder også breddeidrett.

Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold var svært klar da hun fikk ordet i det digitale formannskapsmøtet torsdag ettermiddag.

– Jobben ligger i hendene til de som jobber med smittesporingen. I går jobbet seks personer dobbelt, altså 15 timersdag, sa kommuneoverlegen, som uttrykte bekymring for aldersgruppen fra 13 år og oppover:

Vi må handle raskt, og vi må handle på linje med Oslo, sa kommuneoverlegen, som ble hørt av formannskapet.

I en pressemelding torsdag ettermiddag skriver Nordre Follo kommune følgende:

Forbudet gjelder fra 19. til og med 30. november 2020.

Organisert trening utendørs er ikke forbudt, men kommuneoverlegen anbefaler å unngå dette de neste to ukene.

Bakgrunn for tiltaket

Selv med svært strenge restriksjoner de siste ukene har smitten fortsatt å stige i kommunen og regionen. Da formannskapet innførte sosial nedstenging av Nordre Follo fra mandag 9. november, ble barn og unge i all hovedsak skjermet. Det prøver vi å fortsette med og vil gjøre det vi kan for å holde skoler og barnehager åpne.

Dessverre ser vi at smitten blant ungdom øker. De har mye sosial kontakt og et smittemønster som ligner voksne. Kommunen har nå smittetilfeller ved flere skoler og et betydelig antall elever og lærere er i karantene. Vi må derfor innføre tiltak spesielt rettet mot ungdom. Dette er nødvendig for å sikre effekten av den sosiale nedstengingen, beskytte sårbare grupper og opprettholde kapasitet i smittesporingsarbeidet.

Hvis vi mister kontrollen på smittespredningen vil dette ha enda større konsekvenser for ungdommen og føre til langvarige og mer drastiske tiltak. For å sikre tilbudet til barn og unge på lang sikt er det nå behov for kortvarige innstramminger for å begrense smitten.

Powered by Labrador CMS