BRA GJENG: Aspirantene og juniorene i Sofiemyr skolekorps er en herlig gjeng med stor spilleglede

Vil du være med i Sofiemyr skolekorps?

Sofiemyr skolekorps inviterer nå elever på Østli og Sofiemyr til instrumentprøving og opptak i aspirantkorpset.

Publisert Sist oppdatert

Det er primært 3. og 4. klasse (2022-2023) som inviteres, men både yngre og eldre er hjertelig velkomne.

Skolene får besøk 12. og 13. mai og selve instrumentprøvingen er 19. mai kl. 1800-1900 i Sofiemyr kirke. Det blir anledning til å melde seg på denne dagen eller ved å ringe Magnus på telefon 402 22 087 før 1. juni.

Nye musikanter spiller i aspirantkorpset det første året. Deretter er de 2 år i juniorkorpset før de er klare for å spille i hovedkorpset med de eldste musikantene som er i alderen 11-19 år.

Trombonisten Natanael

I dag har korpset 10 aspiranter og 13 juniorer. Natanael Desta er en av juniorene. Han går i 4. klasse på Østli skole og har spilt trombone i snart 3 år.

TOMMEL OPP: Natanael Desta synes det er gøy å spille i korps.

– Det er gøy å spille i korps. Spesielt når vi har seminarer og spiller musikk som jeg liker, sier han.

Han øver ca annen hver dag og nå gleder han seg til sommerens korpstur for de yngste som går til Larvik.

Til høsten skal han begynne i hovedkorpset der storebror Samuel allerede er godt etablert i slagverkgruppa.

En smakebit

På instrumentprøving får barna bli bedre kjent med de ulike instrumentene i korpset. Noen barn bestemmer seg veldig fort for hvilket instrument de vil spille, mens andre synes det er fryktelig vanskelig å velge. Det kan da være lurt å ta seg god tid, og det er alltid mulig å ombestemme seg.

– Vi kan i hvert fall love at alle barna skal få spille det instrumentet de har mest lyst til sier Kari-Andrea Johansen, som er musikalsk leder for aspirantene.

De nye aspirantene vil bli samlet til musikklek 2-3 ganger før sommerferien og så blir det ukentlige fellesøvelser hver torsdag fra høsten.

– Barna føler mestring veldig fort når vi gjør det på denne måten, sier Kari-Andrea.

Veldig givende

Det å lære å spille et instrument og å utvikle samspill med andre er en veldig givende fritidsaktivitet og i skolekorps får barna spille og bli kjent med jenter og gutter i et stort aldersspenn. Og korps er så mye mer enn marsjering på 17. mai.

Sofiemyr skolekorps er aktive hele skoleåret med konserter, konkurranser, turer og sosiale aktiviteter. Her er det plass til alle, og for mange blir musikk en livslang lidenskap.

Powered by Labrador CMS