SPILTE FOTBALL I SNØEN: Disse førsteklassingene fra Tårnåsen lot ikke snøen stoppe treningen. De storkoste seg med fotball i vinterværet.

Kaos og kos på årets første snødager

Snøfallet i helgen førte til både glede og frustrasjon.

Publisert

Årets første snøfall pleier som regel å være en utfordring, til tross for at vi ofte vet i god tid når det kommer. 

I år var intet unntak. Verst var det i Valhallaveien på Tårnåsen fredag kveld. Politiet måtte rykke ut etter at snøfallet førte til ekstremt glatte veier, og hele seks biler og to busser var involvert i en kollisjon på det såpeglatte føret. 

Uhellet skjedde ved 19.20-tiden, og heldigvis ble det ingen personskader. Trafikken var skikkelig i gang igjen rundt 21.15-tiden samme kveld.

PS! Se video fra snøkaoset i Valhallaveien i videovinduet øverst i saken.

Koste seg med fotball

Samtidig som billistene kanskje synetes at snøen var bare plagsom, var det andre som satte mer pris på den.

Et godt eksempel er disse fotballguttene fra samme sted, Tårnåsen. 

– Selv i vintervær spilles det fotball for gutter født 2010 på Tårnåsen, forteller lagleder Petter Basteson. 

Det er vel et godt bevis på at det ikke finnes dårlig vær, men dårlig holdning og dårlig klær. Vinterværet kan by på kos også, ikke bare kaos. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

SPILTE FOTBALL I SNØEN: Disse førsteklassingene fra Tårnåsen lot ikke snøen stoppe treningen. De storkoste seg med fotball i vinterværet.


Ber folk være forsiktige

Statens vegvesen gikk før helgen ut med en generell oppfordring om at folk tar det med ro disse første vinterdagene. 

– Sørg for å ha gode vinterdekk på bilen, hold god avstand og tilpass farten etter forholdene. Det er oppfordringen fra både Statens vegvesen og brøytemannskapene når snøen faller.

–  Det kan virke som om vi trenger tid på oss til å justere både fart og kjørevaner til vinterforhold, sier seksjonssjef i Statens vegvesen, Trond Holtvedt.

Det er Statens vegvesen som har ansvaret for vintervedlikehold av riks- og fylkesveger. Selve jobben er det forskjellige entreprenører som utfører. Hovedregelen er at de viktigste og mest trafikkerte vegene tas først.

– Selv om store ressurser settes inn vil det alltid ta litt tid før alle vegstrekninger er brøytet eller strødd. Brøytemannskapene kan ikke være ”over alt” på en gang. Derfor er det svært viktig å tilpasse kjøringen etter føret slik det er der du ferdes. Og ikke glem at du kan oppleve forskjellige føreforhold selv på korte turer. Så vær på vakt, råder Trond Holtvedt.

Powered by Labrador CMS