KLARE TIL AKSJON: Aksjonskomiteen er klar til å samle penger til en god sak. Bak (f.v.) Hedda Bjørnstad, Christiane Stormo Tonheim, Vårin Sætra Schefte, Martine Wold-Dufseth, Hanna Otnem. Foran (f.v) Gro Nergård, Marcus Mørch Jensen og Alexandra Haugen.

Klare for krafttak

Torsdag 12. mars er det klart for aksjonen Krafttak mot kreft, i regi av Kreftforeningen. Som vanlig stiller russen på RAVS opp for en god sak.

Den årlige innsamlingsaksjonen for Krafttak mot kreft går i år til krefttyper få overlever. Elevene på Roald Amundsen videregående er klare til å samle penger for en god sak, og oppfordrer alle til å være klare når de kommer på dørene torsdag neste uke.

– Innsamlingen går til forskning, men også til pasienter og pårørende, sier aksjonsleder Christiane Stormo Tonheim.

Krafttak mot kreft

  • Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon.
  • I år går innsamlingen til kretformer som få overlever.
  • Årets aksjon foregår mellom 7-14. mars, RAVS-elevene går 12. mars.
  • En stor andel av bøssebærerne i aksjonen over hele landet, er russ.

Åpner for flere

Det er først og fremst elevene i 3. klasse som skal gå som bøssebærere, men Tonheim sier de ønsker flere velkomne.

– De som vil av 1. og 2. klassinger kan også gå, og så har vi åpnet opp for at de som har en tilknytning til skolen, om de er foreldre eller nabo, for eksempel, av noen som går her, kan de også melde seg som bøssebærere, sier hun.

VÆR KLAR: 12. mars kommer det antakeligvis noen på din dør. Du kan selvfølgelig putte penger på bøssa, men det går også å vipse.

Hvis man ønsker å melde seg som bøssebærer kan man sende en sms til 2277 og skrive: BØSSE 431017  Fornavn Etternavn. Det er gratis å sende meldingen.

Mer enn fjoråret

Målet er å samle inn 120 000 kroner i løpet av aksjonen, og det er åpent både for kontanter og vips. Man kan også legge på gamle sedler som ikke lenger er i bruk, dersom man har det.

– I fjor ble det samlet inn 102 000 kroner, og vi håper vi får til 120 000 kroner i år. sier Tonheim.

Rammer mange

Eline Granne Andersen er rådgiver på Roald Amundsen og har selv opplevd kreft.

– Det var en veldig sjelden krefttype. Da jeg var 19 gikk jeg som bøssebærer, og da jeg var 20 fikk jeg det selv. Det er klart at det som jeg har opplevd, og at det har gått bra med meg, jo er på grunn av alle som bidrar. Det er ikke alle forunt at det går så bra, og da er det forskning og sånne foreninger som Kreftforeningen, som gjør at det kan gå så bra, sier Andersen.

Hun har også vært pårørende og vet hvordan det føles.

– Det er helt jævlig, det er verst å være pårørende, sier hun.

For Tonheim og aksjonskomitéen er det viktig å få frem at de bryr seg.

– Det er en viktig sak for ungdom, det er noe vi bryr oss om og vi vil være med å bidra til forskningen. Det kommer til å ramme mange av oss etter hvert som vi blir eldre. Det er mange som får kreft i løpet av livet, og enda flere som har kjennskap til det, sier Tonheim.

Bøssebærerne er ute og går fra 17.30 torsdag 12. mars. Er du ikke hjemme kan du fortsatt vipse til 431017 hvis du vil støtte Kreftforeningen.

Powered by Labrador CMS