OPPSTART: I disse tider er det skoleoppstart for mange.
OPPSTART: I disse tider er det skoleoppstart for mange.

Velkommen til skolestart

– Vi tar dine forventninger og drømmer på alvor, sier Lars Birger Salvesen (KrF), fylkesvaraordfører i Akershus Fylkeskommune.

Publisert

Nylig var det skolestart for de videregående skolene i Akershus med 23000 nye og gamle elever. 

Det er starten på tre viktige år, både gjennom skolearbeid og det sosiale.

Akershus fylkeskommune er landets aller største skoleeier på videregående nivå med over 22 000 elever. Vi har høye ambisjoner for våre elever og lærlinger. Elever og lærlingers kompetanse har førsteprioritet. Det er få saker som engasjerer mer enn skolesaker. Vi tar dine forventninger og drømmer på alvor. Det er viktig at hver enkelt elev føler seg sett. Skolen skal inspirere og motivere fra første dag og vi skal hjelpe hver og en til å strekke seg litt lenger.

Les også:Fire nye lærere til Sofiemyr skole til skolestart

Resultatene i Akershusskolen er gode. 85,4 prosent fullførte og besto videregående opplæring i fjor. Det er godt over landsgjennomsnittet. Vår oppgave som skoleeier er å gi faglig støtte og gode rammebetingelser for skoleutvikling. Akershus gir gode muligheter og inspirasjon til å jobbe med skole- og undervisningsutvikling, både for dagens og framtidens videregående opplæring.

LYKKE TIL: Lars Birger Salvesen (KrF) ønsker alle elevene på videregående skole lykke til.
LYKKE TIL: Lars Birger Salvesen (KrF) ønsker alle elevene på videregående skole lykke til.

De neste tre årene vil elevene kjenne at nivået på læringen vil bli høyere. De blir kanskje nødt til å legge ned mer tid i skolearbeidet enn man har gjort tidligere. Se viktigheten i selvdisiplin, og lag gode rutiner for hvordan man jobber med oppgaver og innleveringer. Karakterene vil være det viktigste de har, når man skal søke videre utdanning eller jobb.

Les også: – Vi skal bli bedre

De neste tre årene møter man mange nye venner og bekjentskaper. Alle vil komme i en klasse med mange nye ansikter, og kanskje noe kjente. Grip muligheten de første ukene med å bli kjent med hverandre. Vær åpen for at andre er forskjellig enn deg selv. Vi har alle ulik bakgrunn, ulikt utseende, og ulike interesser. Ikke la ulikhetene stoppe deg fra å finne en venn for livet. Folk er forskjellige, og man skal behandle alle med like stor respekt.

Jeg ønsker alle elever lykke til og bruk mulighetene!

Powered by Labrador CMS