GODE UTSIKTER: Kristian Muribø har godt grunn til å smile. Selskapet han startet for tre år siden går så det griner.

Gjør det stort på oppussing

Vi pusser opp som aldri før. Det merker Kristian Muribø fra Tårnåsen.

Publisert

Fire år etter at han startet sitt eget selskap Muribø Bygg, har omsetningen skutt i været for Kristian Muribø.

– Jeg startet selskapet egentlig som et enkeltpersonforetak, hvor jeg leide ut meg selv til et annet firma i Son. Samtidig begynte det å tikke inn forespørsler lokalt her i Oppegård. Etter to måneder sa sjefen min i Son at nå kunne jeg starte for meg selv. Etter hvert ble selskapet til et AS, forteller Kristian.

Samarbeider

Den driftige 30-åringen tror det muligens er kombinasjonen av hardt arbeid og etternavnet hans som er årsak til suksessen. Muribø installasjon har i en årrekke vært et velkjent firmanavn i kommunen. Ved årsskiftet ga pappa Leif Muribø stafettpinnen videre til eldstemann Thomas.

ANSATT: Eric Risanger kommer egentlig fra Tysvær i Hordaland. Nå pusser han opp en enebolig i Harriet Backers vei.

– Vi samarbeider veldig godt, og drar ofte fordeler av hverandres kompetanse, sier Kristian.

Hovednisjen til hans eget selskap har blitt oppussing og renovering av eiendommer i Oppegård.

– Jeg tror vi pusser opp mer enn noen gang i Oppegård. Vi har masse å gjøre. Jeg startet alene, men i dag har selskapet fire ansatte. I august kommer femtemann.

Nesten ingen sykdom

I Harriet Beckers vei jobbet en av de ansatte på å pusse opp en enebolig denne uka. Eric Risanger (21) er strålende fornøyd med å jobbe i Muribø Bygg.

– Jeg kommer egentlig fra Tysvær i Hordaland. Kjæresten min studerer i Oslo, og da passet det perfekt å flytte sammen med henne. Jeg tok faktisk fagprøven min med å lage reisverket til garasjen på Kristians egen eiendom på Tårnåsen. Han er en helt supert sjef. Jeg kunne ikke hatt det bedre akkurat nå, sier Risanger.

Kristian Muribø er opptatt av at suksessen ikke bare er hans egen fortjeneste.

– Alle i firmaet skal ha sin del av honnøren. Vi har nesten ingen sykdom, og de som er ansatt hos meg er pålitelige og flinke gutter, som skaper fornøyde kunder. Vi hadde ikke ekspandert uten Aleksander Foss med på laget. Han har vært med i tre år og uten han hadde ikke selskapet hatt den positive utviklingen. Aleksander er den tidligere klesselgeren og gode kameraten, som nå snart skal opp til fagprøve som tømrer, sier Kristian Muribø.

Powered by Labrador CMS