VINNER-TRIO: Kongle Trio består av Liv Andrea Hauge (piano), Øystein Skjelstad Østensen (kontrabass) og Veslemøy Narvesen (trommer).
VINNER-TRIO: Kongle Trio består av Liv Andrea Hauge (piano), Øystein Skjelstad Østensen (kontrabass) og Veslemøy Narvesen (trommer).

Jazztalenter til Kolben

Kongle trio ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2020 under lanserings-programmet Jazzintro. Nå venter konsert i Kolben.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er skikkelig gira på å få spille for folk igjen, sier pianist Liv Andrea Hauge.

Kongle trio har på kort tid gjort seg gjeldene på den norske jazzscenen som et spennende og vitalt tilskudd til pianotrio-tradisjonen. Bandet så dagens lys i Oslo våren 2019, og allerede året etter ble de ett av åtte utvalgte band til lanseringsprogrammet Jazzintro.

Koronapandemien skapte forsinkelser i gjennomføringen av Jazzintro, og først ett år etter opprinnelig plan, i august 2021, fant finalen sted og Kongle trio ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2020.

Hold av 17. februar

Nå kan de endelig legge ut på norgesturné. Turneåpningen blir på Inderøy Jazzforum 13. januar, og deretter reiser Kongle trio videre til Kampenjazz i Oslo 16. januar, før det virkelige høydepunktet kommer; Kullebunden Jazz på Kolbotn 17. februar.

– Vi gleder oss veldig til turné. For oss som så mange andre har det meste blitt avlyst de siste par årene, så vi håper virkelig at kulturlivet åpner helt snart, og at vi får gjennomført alle planlagte konserter. Vi er veldig glade for at det ser ut som om konsertene fremover lar seg gjøre, for vi er skikkelig gira på å få spille for folk igjen! Og ikke minst gå på konserter med andre og få inspirasjon, forteller pianist Liv Andrea Hauge.

KOMMER TIL KOLBEN: Kongle Trio kommer til Kolben og Kullebunden Jazz 17. februar.
KOMMER TIL KOLBEN: Kongle Trio kommer til Kolben og Kullebunden Jazz 17. februar.

Helstøpt trio

Et helstøpt, gjennomarbeidet og modent uttrykk, uttalte Jazzintro-juryen, som bestod av de etablerte jazzmusikerne Hanna Paulsberg, Mats Eilertsen, Kirsti Huke og Dag Magnus Narvesen. Kongle trio som består av Liv Andrea Hauge (piano), Øystein Skjelstad Østensen (kontrabass) og Veslemøy Narvesen (trommer), er blitt beskrevet som et naturlig ledd i den neste generasjons norske pianotrioer, tett i sporene etter Maria Kannegaard Trio, Close Erase og Moskus.

Musikerne gir også plass til humor - det skal være gøy å spille, og minst like gøy å høre på!

Turné og albumplaner

Som vinnere av Jazzintro mottok Kongle trio en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum, som inkluderer en norgesturné produsert i samarbeid med Østnorsk jazzsenter, en mentorordning finansiert av Talent Norge og som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipendet på 150 000 kroner.

- Utrolig gøy og uventet å vinne Jazzintro! En fantastisk mulighet til å få spille masse sammen, utvikle oss som band, blant annet gjennom mentorordningen, og få spilt inn vårt første album, sier Liv Andrea Hauge, og forteller videre om trioens ambisjoner framover: - Vi planlegger å spille inn vårt debutalbum snart, det har blitt utsatt gang på gang på grunn av pandemien, så vi får virkelig håpe at 2022 blir året. Vi skal også få skrevet mye ny musikk og forhåpentligvis øvd masse.

Jazzintro

Jazzintro arrangeres annethvert år, og har siden starten i 1998 vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazz-navn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country og Megalodon Collective.

Det er Norsk jazzforum og fem av landets ledende jazzfestivaler står bak Jazzintro. Med utgangspunkt i innsendt demomateriale plukker en jury bestående av profesjonelle jazzmusikere ut åtte band til de innledende rundene. Fire går videre til en finale hvor ett av bandene kåres til Årets unge jazzmusikere.

Årets jury har bestått av saksofonist Hanna Paulsberg, bassist Mats Eilertsen, vokalist Kirsti Huke og trommeslager Dag Magnus Narvesen, samt fagansvarlig i Norsk jazzforum som jurysekretær. Saksofonist og vokalist Sissel Vera Pettersen bidro som juryvikar under Jazzfest i Trondheim og Ragnhild Menes, festivalsjef for Kongsberg Jazzfestival, i finalerunden.

Powered by Labrador CMS