INVITERER ALLE: På bildet ser du Berit Alfsen og Veslemøy Høgåsen Liljevik (foran) sammen med Anne-May Kristiansen, Turid Kjersem, Lars Kleivan og Stine Vogt fra Oppegård kunstforening, samt smykkekunstner Gunilla Sterud fra Oslo.

Stiller ut i førjulsstria

Oppegård kunstforening inviterer alle til sin tradisjonelle juleutstilling i bibliotekgalleriet.

Publisert

– Det blir en salgsutstilling med et rikt utvalg kunst og kunsthåndverk, med alt fra billedkunst, grafikk og fotografi til keramikk, smykker og tekstiler, sier kunstforeningens fungerende leder, Anne-May Kristiansen.

Hun sier juleutstillingen skal åpnes lørdag 3. desember i bibliotekgalleriet i Kolben. Hele 15 av de totalt 20 kunstnerne som deltar i årets juleutstilling er lokale, resten er fra de andre kommunene i Follo og Oslo.

Kristiansen anbefaler alle til å stikke innom bibliotekgalleriet. Utstillingen skal være åpen frem til mandag 19. desember.

PS! Saken fortsetter under bildet!


– Dette er en flott anledning til å få en fin kunstopplevelse og kanskje finne en fin julegave, sier hun, og legger til at prisene for kunstverk vil variere fra 1000 til 20000 kroner.

UTSTILLINGSKLAR: Veslemøy Høgåsen Liljevik.

Musikalsk innslag

Utstillingen skal åpnes klokken 12.00, og det blir flere musikalske innslag ved elever fra Oppegård kulturskole. Sistnevnte skal forresten ha et julemusikkseminar samme dag.

– Vi synes det er veldig bra med en slik blanding av de ulike uttrykkene som dyrkes i kommunen vår, og er stolte over det høye nivået som både våre kunstnere og elevene ved kulturskolen har, sier styremedlem i Oppegård kunstforening, Lars Kleivan. som skal åpne juleutstillingen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

MYE FINT: Smykkekunstner Gunilla Sterud fra Oslo gleder seg til utstilling.

 

Glitrende smykker

SMYKKER: Smykkene til Gunilla Sterud selges godt i utlandet. Smykkekunstneren bor i Oslo, men foreldrene hennes bor på Kolbotn.

– Det er noe spesielt med julen og tradisjoner, men samtidig er det viktig å fornye seg. Vi har arrangert vår populære juleutstilling i 33 år, og hvert år er det ekstra morsomt å vise arbeider av kunstnere som vårt trofaste publikum i Oppegård ikke har opplevd tidligere, sier Kristiansen.

Mange profesjonelle kunstnere fra Oppegård vil stille ut arbeidene sine i år, men kunstforeningen vil fremheve Gunilla Sterud, smykkekunstneren fra Oslo som lager smykker helt i tidens ånd: ganske store og glitrende.

– Alle smykkene er tegnet av meg og produsert i Athen, sier Sterud.

Hun stiller ut øredobber og armbånd, rundt 20 smykker totalt, samt vesker laget håndfarget silkevelour som hun bestiller i Tyrkia.

Kunstforeningen er også veldig fornøyd med at de igjen kan vise Elisabeth Moe Øverlies keramikk. Hun skaper blant annet fint formede kruker og festlige figurer.

Powered by Labrador CMS