RAN MED LUFTPISTOL: Hendelsen skjedde utenfor Sofiemyr senter rett etter klokken 22:00 torsdag kveld.

15-åring fra Sofiemyr pågrepet for ran med luftpistol

Sent torsdag kveld ble en 19-åring fraranet et klesplagg utenfor Sofiemyr senter. Det ble vist frem en luftpistol under ranet.

Publisert Sist oppdatert

"En person ble fraranet et klesplagg. Det ble fremvist en pistol. Politiet kom raskt til stedet og har nå kontroll på mistenkte og en luftpistol", meldte politiet i Øst politidistrikt på Twitter like etter klokken 22.30 torsdag kveld.

Selve hendelsen skjedde cirka klokken 22.00, ifølge operasjonsleder Håkon Hatlem i Øst politidistrikt.

– Vi fikk en melding fra en 19-åring som sa at han hadde blitt fraranet en kostbar vest fra Parajumpers (et italiensk yttertøysmerke). Ifølge ham ble det vist frem en pistol under ranet. Gjerningspersonen, som viste seg å være en 15-åring fra Sofiemyr, hadde etter ranet ruslet inn på spisestedet La Paz Grill på Sofiemyr senter, sier Hatlem.

Ble funnet på La Paz Grill

BLE PÅGREPET HER: Gjerningspersonen ble pågrepet her kort tid etter ranet.

Da politiet kom til stedet ti minutter senere, fant de gjerningspersonen der, med luftpistolen som ble vist frem under ranet.

– Ifølge 19-åringen ble han ikke truet med luftpistolen. Gjerningspersonen siktet ikke på den fornærmede. Luftpistolen ble vist frem i bukselinjen, men vi ser på dette som en alvorlig hendelse, understreker Hatlem.

– Det var ikke bare et ran. Det ble også vist frem et våpen under ranet. Vedkommende som ble fraranet en vest hadde også en meget skremmende opplevelse av dette, sier operasjonslederen til Oppegård Avis.

Den fornærmede fikk tilbake vesten, ifølge politiet.

– Det blir opprettet en anmeldelse. Barnevernet blir også koblet inn, sier Hatlem.

Kjent fra før

Ifølge kilder Oppegård Avis har vært i kontakt med er den pågrepne 15-åringen «godt kjent» i ungdomsmiljøet i Oppegård. Hendelsen i går skal ikke være første gang han stifter bekjentskap med politiet.

Vet du noe om denne saken? Tips oss på 90 68 78 10 eller på tips@oavis.no

Powered by Labrador CMS