KLAR TIL START: Spente løpere klare til start på Oppegårdssprinten.
KLAR TIL START: Spente løpere klare til start på Oppegårdssprinten.

Spennende dueller i Oppgårdssprinten

Sist søndag var 450 barn og unge fra 59 idrettslag samlet til stevne på Østre Greverud.

Publisert

Arrangørklubben Oppegård var godt representert med over 50 deltakere og var med dette største klubb.

Oppegårdsprinten arrangeres for andre året på rad og denne gangen var det barn og unge i alderen 9-18 år, som skulle konkurrere i klassisk sprint i en fartsfylt løype på golfbanen på Greverud.

For de eldste fra 15 år og oppover fikk vi mange tøffe dueller i et fullverdig sprintrenn med både prolog, kvart- og semifinaler og til slutt finaler.

I årsklassene 15 og 16 år, var Oppegårdssprinten en del av Snø Cup som arrangeres for løpere fra Oslo, Akershus og Østfold skikrets. Resultater i 4 beste renn av totalt 6 kvalifiseres for finalen senere i vinter.

11. plass i tøft selskap

Klassevinnere ble i J15 ble suverene Siri Lindebergsengen Nesheim fra Bærums Skiklubb men 16-årsklassen ble vunnet av klubbvenninnen Marthe Skram Botterud. Oppegårds egen Emma Axelsson tok en sterk 4. plass i J-16.

Blant gutta van Oliver Aukland fra Lommedalen IL beste mann i 15-års klassen mens Henrik Eckmann Farstadvoll fra Rustad IL knep seieren i G16. Marcus Tunestveit Andersen fra Oppegård tok en sterk 11. plass i dette tøffe selskapet.

PS! Saken fortsetter under bildet!

LOKAL DELTAGER: Marcus Tunestveit Andersen fra Oppegård tok en sterk 11. plass i 15-årsklassen.
LOKAL DELTAGER: Marcus Tunestveit Andersen fra Oppegård tok en sterk 11. plass i 15-årsklassen.


Av andre lokale prestasjoner kan vi trekke frem seier for Oppegårds Synne Råheim Borge i klasse Junior mens i samme klasse for herrer var Oppegård representert med to deltakere i A-finalen og fikk en 3. og 5. plass for henholdsvis Markus Sellevoll og Kristoffer Mogen.

Karusellrenn på Greverud

For mange av de yngre var dette første gangen de fikk forsøke seg på «ordentlig» sprintlangrenn og det var mange spente ansikter før start. De fikk prøve seg på å gå i heat som de store gjør og kjempe seg imellom for å komme først i mål.

 I skrivende stund laver snøen ned og Oppegårdsprinten var kun startskuddet for konkurranser på Greverud denne sesongen. De tradisjonsrike karusellrennene på Greverud blir arrangert fire tirsdager i januar og februar og er åpent for alle mellom 0-100 år.

Første renn er tirsdag 15.januar så gå inn på Oppegård ILs hjemmesider og meld deg og dine på.