SØLV: Birk Haugnes sikret seg sølv i Norgescupen i langrenn.

Trosset drittvær og sikret sølv

Norgescupen i langrenn på Voss bød på skikkelig vestlandsvær. Det brydde sølvgutten Birk Haugnes seg lite om.

Publisert

Oppegård IL stilte med en manns- og kvinnssterk tropp i helgens Norgescup-renn på Voss. De som deltok var Birk Haugnes, Theodor Dilling Gomo, Hedda Høntorp, Malin Høntorp, Iselin Steensen, og Amalie Kofoed-Steen.

De seks håpefulle ungdommen og (minst like håpefulle) foreldre trosset uværet og lastet opp i retning Voss. Og selv om været var av det vestlandske slaget ble det gått både sprint fredag, skøyterenn lørdag og klassisk renn søndag.

I Norgescupen kommer det løpere fra hele landet, og det er over 100 motiverte utøvere i hver klasse. For Oppegård-løperne ble helgens renn en positiv opplevelse med gode resultater.

KLARE FOR DYST: Theodor Gomo (til venstre) og Birk Haugnes hadde en god helg på Voss.

Sterk sølvplass

Aller sterkest var Birk Haugnes som hadde en kjempehelg med 4. plass og en 2. plass i 18-års klassen. Theodor Gomo presterte årsbeste med en 13. plass på siste dag. Samtlige av jentene gikk flotte renn og klatret oppover listene. Det var rett og slett gode prestasjoner av alle, selv om pallen ikke nødvendigvis ble tapetsert i gult og svart.

Neste oppgave for våre lokale skiløpere er NM for juniorer i Alta, første helgen i mars. Frem til da blir det imidlertid trent godt i de flotte løypene på Greverud.

Powered by Labrador CMS